2006-08-31

Allt för damen!

Jävligt konstig känsla - hon är inte på MSN. För hon är på planet hit. Skitjobbigt, trodde jag inte alls - har blitt beroende av kvällar på chatt. Men så var det ju också så vi började umgås, och fan va öppen och ärlig man kan va i skrift. Inte för att jag ljuger och håller inne när man sitter mellan skål och vägg med mig, men alla orden hinner inte riktig fram innan begäret tar över. När jag pratar med mitt begär alltså.

Ja, hon kommer att läsa detta, men inte innan hon fått komma hit. Alltså: denhär killen trodde att det var över, detdär med att ge allt för nån och ha mer än regelbunden sex. Jag hatar att bädda, men har slitit för att få sängen iordning för hennes ankomst. Jag har lukat blomkrukorna och tuktat växterna däri, fast jag inte ens gillade det när jag fick betalt för det i Alnarpsparken. Jag har bytat glödlampor här i två dar, och det kan låta som det lilla, men fan! Man skruvar på lampan och får glasdelen i handen. Vi har automatsäkringar så det är bara att flippa upp en ABB-säkringsbryare i de flesta fall, men nu var det många-många lampor här på balkongen. Min motodop har fått en elchock, och han har dessutom lokaliserat stora säkringen för hela huset ute på stolpen 4 meter upp för jag lyckades släcka ner allt ikväll. Rök och gnistor. Och när jag äntligen fick i 3 av 4 stjärnor och månen i stjärnhimlen vi har på balkongen så var jag så nöjd! En röd stjärna, bara för att ge det hela lite romantik och för att det är valkampanj, ju! Men efter att jag och min motodop riskerat livet för detta så slår jag på säkringen igen, han ser den röda, och börjar genast göra referenser till vietnamesiska massageinstitut som har röda lampan tänd när dom är öppna för riktig business. Åsså kommer man hem efter nån öl, och strömmen har gått igen - pga denna röda jävla 5W-lampa.

Åsså skrubbade jag badkar, handfat und so weiter, för att få det att se lite snyggt ut här. Nu när jag kom hem efter onödiga öl jag visste jag behövde för att bearbeta hennes bortavaro från MSN coh hennes snara ankomst (8 1/2 timme till landning). Men dethär jävla landet är emot en, om man flippar över som jag och helt plötsligt vill ha det fint och snyggt runt sig. Känner ni mej som den som skrubbar badkar? Bäddar? Och här känns alla sånna ansträngningar dels malplacé eftersom man har folk som ska göra det åt en, och dels meningslösa eftersom i Khmerernas land så sprängs glödlampor när som, badkar och handfat blir aldrig vita och fina, och sängkläder är för smala. Man är ju så jävla nöjd att slippa städa/tvätta/diska, men när dom gör det dåligt... Och klaga kan man inte heller, för mig är det ju en obetald tjänst jag får av dom. Hur klaga då? Om man bara hade verktygen att visa hur man ville ha det, eller fixa det när det gällde. Men icke - hur rengöra ett badrum med hjälp av toappapper, vatten och tvål?

Jag längtar iallafall efter denhär kvinnan! Måste sova lite nu känner jag...

2006-08-28

Allt för laget!

Hade ju förberett för att övernatta på kontoret. Internetavtalet där ger 128 kbit/s, 100 MB i månaden kontorstid, och 3 GB i månaden kvällar och helger - här är det 64 kbit/s och 250 MB i månaden. En match på webbradio går väl på 30 MB, och även om skajpandet är snålare på bandbredden så blir det nårra meg i timmen. Så nu när Litmanen är på benen vill man ju inte missa en match. Och jag har tömt kontot här nångång, som delas av mitt värdpar. Inte poppis. Men nu när jag satt och jobbade över så dök nätet vid halv tio. Gav det 45 minuter, men så är det ju ett litet dilemma: ju senare man tar sig hemåt, desto högre känns stöldrisken när man ska asa med sig en dator genom denna håla. Telefonen hade jag också glömt på laddning hemma, smidigt nog, så jag kunde inte ringa min standardmotodop. Inte för det hade hjälpt, han har blivit rånad fler gånger än jag i denna håla. Men man får vara beredd att offra liv och lem, och denhär lilla Asusen, för sitt lag! Har ju redan blivit bestulen på en, sista matchen förra säsongen.

Men när Internet väl funkar får man faktiskt gilla det - fick precis SMS från hållplatsen på Studentgatan: när går 133an till Alnarp? Nårra klick senare så känner man sig nästan som om man var där på busshållplatsen. Hon är för söt, min lilla älskling, som ska ut till mina föräldrar och fjäska lite och hämta post till mig.

Men nu får vi fokusera på matchen, jag klarade ju mig helskinnad hem och än funkar nätet. Ölof fortfarande petad? Jo, det får man väl gissa. Gabriel kan väl fortfarande skylla på språkförbistring och blir mer och mer stabil. Labinot uttagen för första gången, kan det bli debut i andra halvlek? Ja, är det nånstans byten sker så är det på mitten, Emmi Hall brukar ju springa som en tok i 70 minuter. Hamnar Pode i startelvan? Det kan han behöva, vill ju ha lite nya malmöiter i ett riktigt MFF. Och med Litmanen, Jonatan och Junior måste det bara bli ett lass mål - 3-0? Nöjer mig med vilken seger som helst, åsså hoppas jag klacken hörs över webbradion. Tösens lag ångar ju på lite för bra för att man ska kunna tolerera poängförluster på stadion. Tyvärr brukar ÖIS aldrig dra nån publik.

Framåt Malmö!

2006-08-27

In the news...

Försöker ta mig ur hjärnans låsning med helgnumret av Cambodia Daily. Thailändarna har ännu inte lyckats bli av med sin premiärminsiter, Thaksin. Men han har ju ett skönt namn på sitt parti: Thai Rak Thai - Thailand åt Thailändarna. Nu inleddes iallafall valkampanjen, och TRT gjorde det genom att fejka en bilbomb mot sin store ledare, för att få igång lite tryck i kampanjarbetet. Generalen som blev utpekad som den som iscensatt bilbomben (som då troligtivs är påhittad av regeringspartiet) säger "It is impossible that I would assassinate the Prime Minister. If I had wanted to kill him, the Prime Minister would not escape." Vattentätt försvar? Nja, men iallafall ganska skönt.

Pluto försvann ju i veckan, nu oroar sig astrologerna över den inverkan det kan ha. Skorpioner ska passa sig, de kommer troligtvis att explodera. Laura Bush, Hillary Clinton och Condoleezza Rice - vågar man se dem explodera?

Apropå amerikanska damer så var USAs handelsminister på besök i Malaysia för att få sydostasiaterna att skriva på nått frihandelsavtal med Indien. Slutade i karaokefest bland ministrarna, där indonesiens handelsminister avslutade festen med en nykomponerad dikt, där han tackar Indien för att de nu kan handla fritt i toalettringar...

Här hemma är det en del broar som rasat som vanligt, Kampot står fortfarande under vatten, möjligheterna att dra iväg sin käresta på roliga utflykter är alltså lite begränsade, men det fixar sig alltid. Allt går att lösa här. Phnom Penh Post är annars en roligt tidning som kommer ut var tionde dag eller nått. En halvsida är Police Blogger, korta notiser om mest mord, dvs ett trettital i veckan då. Men en var rolig: en schaman hade hittats hängd i sitt mangoträd, enligt frugan hade andarna blivit vredgade för han hade ätit hund och druckit vin på en och samma dag. Då är det bara att hänga sig. Kan det ha med Pluto att göra? Framgick inte om han var skorpion.

I notiserna framgår också att järnvägen nog ska privatiseras. Man vet ju att när nått privatiseras i dethär landet så betyder det bara att staten förlorar inkomster och nån minister skor sig. Men i frågan om järnvägen så spelar det nog kvitta. En linje, med idiotisk sträckning, med ett tåg i veckan, som tar 6 gånger längre tid än att köra sträckan med bil. En privatisering mer i Bad Taste Cambodiastil är ju (håll nu i er, dethär är alldeles sant) Killing Fields. Biljettintäkterna förra året var 15 000 dollar, och nu såldes det till jappsarna för 16 000 dollar. Samma pengar vi betalar för att bygga en liten skola. Råkade jag säga att ministern som skrev på försäljningen också är VD för det kambodjanska dotterbolaget till det japanska företaget som köpte. Säga vad man vill om det absurda i att turista på lik och ta kort på en 30 meter hög stapel av dödskallar - är det orimligt eller nödvändigt? Men att sälja massgravar... Apropå att sälja ut landets resurser, så hoppas nu Chevron hitta olja i havet här. Om så sker - tror ni dethär landet kommer att utvecklas i riktning Malaysia, en mysig asiatisk tiger med social välfärd och trevlig levnadsstandard; eller i riktning Nigeria, ett land på gränsen till inbördeskrig med flod- och sjöpirater och en mangrovekust ödelagd av oljespill? Men om det är ett stort amerikanskt oljebolag inblandat så måste det väl borga för lugn och stabilitet och att pengarna hamnar i rätt fickor? Sälja olja är ju allafall inte som att sälja massgravar. Eller nationalparker: En blev nyss nedsågad och utsmugglad av skogsbruksministeriets regionchef, guvernören i regionen, regionens polischef och regionens flygvapenchef. Världsbanken skulle dit och titta för att sedan bevilja ett lån för att rusta upp den, och då fanns den inte längre. Apropå militära befälhavare så har vi i Sverige 2 generaler (och 2 amiraler - kungen är både ock). En riktig general alltså, chefen för armén. En general brukar typ chefa över en division, i runda slängar 11 000 - 12 000 man, 3-4 regementen. Fast vi bollar mest med brigader i Sverige. Nå, vid senaste folkräkningen i detta land så var det runt 14 071 000 innevånare, varav 631 generaler. Då skulle man teoretiskt kunna ställa upp 631 divisioner, i runda slängar 7 000 000 man. Vågar inte tänka på hur många amiraler dom har, med tanke på att flottan består av fyra båtar - varav ett är ett landstigningsfartyg modell gigant, om man behöver invadera nån granne. Ser man inte upp så kanske man blir utnämnd till nått om man stannar här ett litet tag till.

Sen har dom faktiskt en bokrecension i tidningen! "In the Shadow of Angkor: Contemporary Writing From Cambodia" - en essäsamling kan man kanske säga, från 2004 tror jag, sammanställd av Sharon May. Kanske måste skaffa, fast - eller för att - den typ sågas. Det enda bidraget som är typ bra är från -69, efter folkmordet har kambodja inte kunnat generera författare. Hur förklara att man varit med om ett folkmord? Och så ska skivföretagen nu stänga ner tabulatursidorna på Internet, som om dom tjänar pengar på att sälja noter? Och Tom Cruise har fått sparken...

Kemisk mardröm

Nej, det är ingen bra dag idag. Man vaknar och det börjar mörkna. Lyckligtvis pga ett regnoväder. Men hjärnan är helt sönder, låst. Som att ha en mardröm man inte kan vakna ur, fast utan bilder, utan handling. Som snurrar förbi sekundsnabbt. Som att hjärnan har en oerhörd mängd hemska bilder, som den vet att den inte kan visa mig. Som att man kan sätta sig in i hur nån kan tappa allt och bli tokig. Trösten är att man förhoppningsvis vaknar imorgon och är av med det när kroppen brutit ner acetaldehyden. Men kunde man inte bara få huvudvärk och vätskebrist?

2006-08-25

Den andra komihåglistan

Om en vecka är man på väg till flygplatsen för att göra den så efterlängtade upphämtningen. Brukar bara ta nårra minuter att komma ut från denna, efter det man landat: 3 minuter visumansökan, 2 minuter passkontroll, nån minut till innan bagaget snurrar fram, fylla i tulldeklaration och knalla ut: "Moto? Moto?" - "Mien laan toum toum" - mycket skratt från publiken. Beroende på trafik och färdmedel tar det väl strax över en halvtimme hem sen. Alltså behöver jag min egen komihåglista:

  • Poolen
  • Blommor
  • Krukväxter
  • Glödlampor
  • MFF-märket
  • Sängkläder
  • Badkar
  • Royal-D Electrolyte
  • Fylla kylen
  • Flipflop
  • Badbrallor
  • Shorts
  • Myggspray
  • Nudlar
  • Kolla spisen
  • Bubbel
  • Låne-SIM
  • Numret till la Croisette

Tillägg 26 aug:

  • Luffa
  • Duschtvål

Ja, jag kommer väl på mer. Faktiskt ganska värdelöst med komihåglista här så länge man inte kan blogga med mobilen. Kanske får prova N80:n som vi just börjat testa mot.

Och så har jag identifierat problemet med min blogg - den vill ju skicka ner högerspalten hela vägen ner. Beror på att jag är lat och klipper in länkar direkt istället för att snygga till dom, och då händer det att spaltbredden blir fel så högerspalten (mitt höger) inte får plats. Man kanske får börja tänka på snyggheten på bloggen också?

2006-08-24

Vädret?

Patetiskt att se bilder från översvämningar i Lund: http://sydsvenskan.se/skane/article179920.ece

Vi får in en gammal tyfon från Kina varje eftermiddag kl 14:30, lagom till min läsk och rökpaus. Söndagsinlägget på http://www.karlstrom.dk/ innehåller nårra av mina bilder om hur stan ser ut på eftermiddagarna. Varmt och skönt vatten att ha tassarna i när man åker moto, men troligtvis ska man inte ha öppna sår på fötterna då. Khmerelen blir lite mer underhållande då också, vi brukar höra små explosioner från altanen, ljusshow igårkväll också. Nån har tjuvkopplat in en sladd som hänger ut och vi vet inte riktigt vart den går, men den verkar vara lite skavd. Brännmärken på balkongräcket och så går strömmen lite senare. Dee, nattvakten, brukar fixa det genom att slumpmässigt köra in skruvmejseln i proppskåpet tills det fräser till. Jag menar, varför fixa isolering på elkablar som ligger utomhus?

Jaja, jag ska lägga mig nu...

Really Bad Taste Cambodia

Som sagt läste jag ju inte dagens tidning. När jag nu försökte så hittade jag bara måndagstidningen, där gripandet är beskrivet. Verkar som hans snack att han varit drogad och inte minns är falskt, polisen hittade 4 vietnamesiska nakna tjejer 10-14 år i hans lägenhet och 20 videoband och digital video innehållande 1600 "sexual encounters with children". Själv hoppade han från sin balkong genom en lampbelysning som klädde fasaden, och 8 meter senare tog betongen emot. Ibland tar det emot att ha den titel man har på sin blogg. Han klarade sig i det närmaste oskadd. Vem fan klarar ens av att gå igenom bevismaterialet?

För övrigt lyckas man bli av med en planet bara jag åker hit en sväng, och turkarna förnekar sig inte: det är ju inte längre olagligt att använda bokstaven W (förutom ibland), så man får ta till lite tullknep för att hindra kurdiska barn från att läsa Pippi: http://sydsvenskan.se/varlden/article180029.ece

Vur gerilla vur! Kurdistan ivur!
(med en skön svensk översättning: Slå gerilla slå! Kurdistan uppstå!)

PS: Mitt ryckvisa bloggande och mitt förvirrade pladder har gjort att jag fått en spamvarning på mig av Blogger - måste köra Word Verification tills "nån tittat igenom bloggen". Jotack, vänder man till senaste inläggen så åker jag väl dit för pedofili, könsstympning och får mina tillgångar frysta när jag hamnar på terroristlistan. Kan väl lika gärna krypa till korset och erkänna att jag sorterat kläder för PFLP också.

Gamla synder

Kom ju igång lite sent med bloggen, så första veckan här skrev jag bara nårra stödord. Har ju lovat gå igenom dom, så här kommer det en snabb resumé:

Italienska flygpassagerare: Flög med Austrian. Inte så mycket att klaga på, förutom att humöret var lågt, så lågt att jag inte ens lyckades få ner tillräckligt med gratissprit för att ens täcka tågresan över sundet. Men passagerarna, vicka enna! Applåderade efter landning i Bangkok, ställde sig upp när vi hade 2-3 kilometer kvar att taxa, de österrikiska flygvärdinnorna började brotta ner gipskattsförsäljarna (no offence, Enrico) i stolarna.

Elfsborg: Nä, det orkar jag inte återuppleva. Och dessutom hade jag inget nät då så jag kunde inte få liverapporter. Efter Häcken känns saker och ting lite bättre, har till och med lyckats skratta åt Gävlematchen tillsammans med min gnagartös, ett klart tecken på bättring.

Ingen handduk, ingenting: Lämnade en del prylar på mitt rum. Vissa saker var kläder jag inte ville ha, så fair att dom roffat åt sig. Men rummet var helt blåst. Tandtrådshållare, tops, badrumsvåg, kimono, what not. Lämnade svettbandet och squashracket, that was it. Ja, och min träfftavla från skjutbanan. Jag är ju konflikträdd så jag har inte orkat fråga efter nått av det. Men det tog mig en vecka innan jag fick tag på handdukar, khmersjalen fick duga. Och då behöver man duscha ganska ofta här. Nåja, nu har jag vad jag behöver - men jag har ingen koll på vad 3 månader Sverige/Tyskland/Holland har gjort med min vikt.

Pedofil - betalbord - maskinskrivet kvitto - äkta fotbollströjor: Har alltså Phnom Penh ändrats sen jag åkte? På vissa punkter. Var på Sharky's och tittade på när Stew spelade biljardmatch. Kom då att tänka på den obehagliga amerikanska gubben i ett av motståndarlagen, högljud, dryg, äcklig, oförskämd mot ölflickorna. Så jag undrade om man skulle behöva stöta på honom. Nejdu, han blev utlämnad till USA för pedofilibrott där för 11 år sedan. Undras vad han gjort här i 11 år... På det ämnet blev en tysk gripen nu, och det hela är på videoband. Har inte läst nyheterna, men han mumlar nått om att han inte minns för han var drogad. Rolig detalj är att en chef på tyska ambassaden har exakt samma namn, kom snabbt en dementi från ambassadören. Men sånna som ryske ägarn till Snake Bar nere i Sihanoukville, sånna åker inte fast. Dom tjänar pengar på dethär, kör runt och köper barn av deras föräldrar till kunderna på detta vidriga guest house. Och i backpackerkretsar är det upphajpat för dom har glasbord, som terrarier, med utrotningshotade reptiler som även de smugglas och säljs. Bojkotta det äckliga stället. Men dom som tjänar pengar i branschen klarar att köpa sig fria. Brrr... Men iallafall en trevlig förändring av stan, ännu en kille jag ogillar att träffa ute är bakom lås och bom. Andra förändringar? Ja, Sharky's har börjat med maskinskrivna kvitton, mkt märkligt. Och på dom nya biljardborden måste man betala 2000 riel per spel, unheard of! Och på fjärde våningen på Sorya finns nu en sportaffär som säljer äkta fotbollströjor till europeiska priser. Världen är helt upp-och-ner. Troligtvis görs tröjorna här, skickas till Europa och sen tillbaka hit. Och samma tröja, som trilla av lastbilen på vägen från textilfabriken här till hamnen i Sihanoukville, den säljs för fem dollar på Central Market 70 meter därifrån. Och vem köper domhär äkta tröjorna? Khmerbratsen här ger mig krypningar. Tänk beväpnade östermalmbrats, så har ni kommit en bit.

Första fyllan - jobba på med Royal-D och Citodon (eller kodein och paracetamol), katalanska: Ja, jag tog en sväng efter biljarden dendär onsdagen eller torsdagen. Och fick mig lite katalanska till livs. Alltid lyckas man nästan vara hemma, och så lockar Elsewhere in på sista ölen, åsså träffar man lite nykomlingar i stan som är vilse. Räddningen är då Royal-D och Citodon. Royal-D häller man i vilket fall i sig varje dag, dricker man bara vatten så vill det mest skvalpa runt i magen. Men jag ska nog tjacka en laddning Royal-D Isotonic, med ännu mer elektrolyt. Den vanliga har mer fokus på vitaminer. FN har sin egen, den som går till att rädda livet på diarrésjuka barn. Men det är ju typ bara socker/salt/vatten och smakar enl rykte skit, men ska va bra skit! Efter att ha druckit Sönderjyllands bakfyllemirakel Saltum och gillat det så kanske jag är en av de få som skulle uppskatta den tråkiga vätskeersättningen.

Lägenhetserbjudande och nypen i vaden av hora: Hur långt ifrån varandra kan man vara? Min älskade hade investerat många känslomässiga relationspoäng i högriskprojektet att ställa sig i kö för större lägenhet - ett ganska stort steg i ett förhållande? Så när jag stod där på Sharky's och skulle SMSa henne så ringde hon hemma från Sverige. Jag knatade ut på balkongen för att höra min tös berätta att hon fått erbjudande om att kolla på en lägenhet, märkbart nervös för hur jag skulle reagera. Och under detta samtal blir jag nypen i vaden av en av Sharky's glädjeflickor, och till råga på allt nämner jag detta för min tös. Helt sjukt! Vet inte hur jag ska formulera denna händelse: Kärestan frågar om vi ska bygga ett liv tillsammans, och där står jag på Sharky's. Ibland, förvånansvärt ofta faktiskt, så ångrar man att man åkte hit och lämnade sin nyfunna kärlek ensammen i Malmö och utsätter henne för sånhär skit utan nån möjlighet att kvista över och ta mig i örat och dra ut mig ur Sharky's eller då hellre ta ett parti biljard med mig på det sunkiga snea bordet som fortfarande är gratis. Ja, fast Sharky's är alltså inte förvånansvärt ofta - tror Stew's lag har bortamatch där två gånger per säsong. Skulle jag, eller skulle jag inte resa hit igen? Hade jag sagt upp mig hos Daniel så hade jag antagligen redan haft detdär jobbet fixat hemma, och lönen jag drar in här täcker nog inte flygbiljetten ens. Ja, ja, grubbel grubbel. Hon och jag fixar dethär, och vips är hon här och vips är jag hemma, och vips kan vi gå på lägenhetsvisningar tillsammans.

Rattana - lessen. Vad göra? Dricka sprit. Chefen lessen. Vad göra? Ja, jag måste hitta på nått för att göra honom på gott humör. Provar med att jobba häcken av mig och hälla i honom öl på helgerna, borde funka. Rattanas problem var iofs värre, försörjer sin familj på landsbygden och allt är eländigt och jobba varje natt på Elsewhere och ingen karriär. Men allt jag behövde göra var att hänga med en sväng på khmerdiscot Gold Star efter Elsewheres stängningsdags så blev han på bättre humör.

Önska mat, underbart. Fisk, ingefära, purjo. Babel Fish: Vi har en kocka nu, Mom. Hon lagar mat vardagar, och man kan önska. Så första gången jag fick välja så blev det såklart fisk med ingefära och purjo. Men hon kan franska och khmer, och så ska man förklara grönsaker. Men då är Babel Fish räddarn i nöden! Blev faktiskt gott, burkar bli gott, men lite enahanda, men detta var annorlunda och gott.

Quiz night - olidligt. Spindlar, larver. Gaserna luktar illa dagen efter: Ja, vi hade en privat Quiz night på fredagen, Stew som frågeledare. En av bonusrundorna var att äta spindlar, larver och syrsor. Jag var inte vårt lags tävlare, men tog ändå en larv. Smakade ganska illa, som en signalkräftas ändtarm, om man bara plockar åt sig sånna som en galen fyllegrej på kräftskivan (som jag missar för jag är här). Och sen blev jag full och tuggade i mig en fågelspindel. Det är sådär, och det stank på toaletten dagen efter. Man kanske kan lära sig gilla det, men dom stora hon-kackerlackorna var bättre.

Medium eller mjuk tandborste: Köpte ny i somras, med tungskrapa. Men den vill ju skrapa insidan av kinderna hela tiden, värdelöst. Så då började jag leta efter samma som min gamla. Jag borstar ju med mjuk borste och med lågt tryck, men försöker göra det länge istället. Sålänge tandläkarn inte hittar hål så känns det som en vinnande strategi. Mjuk borste är skonsamt för tandköttet. Men varför är dom så få, och varför finns medium om mjuk är bra? Så jag hittade ingen mjuk i min gamla modell, tog en medium. Åsikter om fördelar/nackdelar?

Motodop party som tjej: På väg hem från Quizen tror jag det var, så blev Stew och jag inbjudna till motodop-partyt på Ruby's hörna. Men Karolina var med, och hon kände inte att hon passade in på ett motodop party. Ja, nu är det kanske svårt att sätta sig in i, men det är ju bara killar som är säkerhetsvakter eller motodops, så där sitter man med strimlat kött som doppas i rutten-fisk-sås, och till detta blandade grönsaker. Ja, den turboenkla limesåsen också - man klämmer en lime över nån tesked blandat salt och peppar. Och en bringare innehållandes is, en flaska mekong, och en burk cola (eller på lyxiga motodop paryts - red bull eller M). I bringaren två shotglas, så man dricker två och två - tjoll moj (föra tillsammans, en ganska sexualrelaterad förkortning av tjoll käkk moj - föra glasen tillsammans). Åsså sticker nykteristen Somnang iväg och handlar ny flaska då och då, och mer käk, och så spelar man fotboll på gatan och har det allmänt trevligt utan att egentligen komma förbi språkbarriären. Och allt detta sker från det att sista stället stängt tills solen går upp. Hur hade det varit som tjej att sitta med där? Beror väl på vad man är för tjej. Och det finns faktiskt en kvinnlig nattvakt, det får vi gå igenom i nått annat inlägg.

Thursday Classifieds: Sher-e-Punjab Indian. Restaurant, new management, best Indian food in town. We have monthly package set meal veg$150 non veg$170.
Many variate, free home delivery. #16 St. 130

Ja, detta är alltså det vi alla väntat på, "My Indian is coming". Är det tre mål lagad indisk mat om dagen i en månad för 170 dollar? Hur sjukt hade inte livet blivit? "Ska du med på lunch?" - "Oh, no, my Indian is coming". "Vi är nårra som ska ta en båttur i solnedgången och sen grilla lite, sugen?" - "Oh, no, my Indian is coming". "Ska du ut på brunsch?" - "Well, actually I could sqeeze it in, my Indian just came, and he's not coming again until lunch"

Barnens Nyheter? Peruanen? 3 tequila, eller 4?: Ja, den har vi klarat av, Barnjournalen (tack Fager). Och han verkar bo vid Caroli (tack Martin), så det hänger ihop. Men eftersom vi var tre, och ibland en trummaskin, så vi hette nog 3 Tequila. Sen har jag varit med i följande konstellationer: Röd Fronts förstamajvarietehusband, Paria (som faktiskt blev inbjudna på turné i Finland när jag var tvungen att inställa mig på Revinge för 15 månade pangpang - hur hade livet sett ut om man sagt till mönstringsförrättarn att man nog passar bättre i utbildningsreserven?), Strawcab. Inget mer? Måste fixas, ska man gå hos sångpedagog och gästa flickvännens band? Engel är ju en skön låt, även om den kanske är Rammsteins mest slitna. Jag hade ju Seemann som förslag till Strawcab, men vi finns ju knappt längre. Och hur ställer ni er till duetter? Är inte riktigt min favvo, vem vill höra mig sjunga mot min älskade, se oss vara kära i varann på scen? Hur kul är det när Johnny Cash friar till henne på scen i Walk the Line?

Så, då har jag kanske börjat hitta formen, språket, gränsen. Men det blir för långt. Denhär stilen passar nog inte i mail till blivande arbetsgivare. Kom gärna med konstruktiv kritik, jag reagerar så härligt på sånt!

Komihåglistan

Jo, kärestan kommer ju över om ett litet tag, så här kommer kommihåglistan till henne, att skriva ut och sätta på kylen:
  • Stor ask fluortuggummi, Fluorette
  • Sats-magasinet, med rakad kiwifrukt
  • Adressändringsblanketter
  • "Oh-oh Alexandra"-MP3-klipp
  • Gula ärtor, 2 paket
  • Slotts senap, ekologisk
  • Punschextrakt, eller annars en flaska punsch. Flagg eller Caloric?
  • Passbilder
  • Rough guide
  • Lingonsylt
  • Klick
  • Silikonbaserat

Ja, jag får väl bygga på listan efterhand - alltid är det nått man kommer på. Och böcker behöver jag inte skriva, det kommer att komma en hög om jag känner damen rätt. Ska man ha en omröstning om bästa punkt på listan? Lägg kommentarer. Underbart lättrökt sidfläsk finns hos den tyske slaktarn, men frun i huset här har inte vågat koka soppa på lokala ärtor, känns annars lite fånigt att kånka på. Men Stew, engländarn, han älskar ärtsoppa. Han är förvånad själv hur han kan göra det, när det är en stel oaptitlig soppa. Men gott är det - och han har aldrig fått den på riktigt. Alltså punschextrakt. Korkat att smuggla in alkohol i dethär landet...

Sats-magasinet är även det till Stew. Efter vårens porrpungsdiskussion blev jag oerhört lycklig när jag såg baksidan på majnumret, Philips gjorde reklam för en rakapparat som man kan använda överallt. Stew blev mycket förvånad att det fanns ett ord som porrpung, att konceptet att avlägsna hår därifrån praktiserades. F.ö. hans fjärde svenska ord: pannlampa, ärtsoppa, hushållspapper, porrpung. Och då har han ändå vatt runt i världen. Fast han är ju bara 24. Men på baksidan av Sats-magasinet står två kiwifrukter, en med luddet avrakat. Han kommer att stupa!

Till oinvigda: I ansiktet skär man sig mindre med rakapparat/trimmer än med rakhyvel. Alltså, när man ska anlägga sin första porrpung tror man att detta förhållande går att överföra på pungens skrynkliga hud, för man vill ju absolut inte skära sig där. Så då hugger trimmern ett tjugotal små men ymnigt blödande sår i en fin rad. Kombinationen blod och egna könsdelar är nånting vi män reagerar rätt kraftigt på. Därför gör väldigt få om misstaget. Men jag är säker på att en majoritet av svenska män gjort detta misstag. Jag däremot tillhör en av de väldigt få. Dock övertrumfad av Kenta, som gjort misstaget två gånger med tjuvlånad rakapparat.

Undras om man får mkt googleträffar nu, vill man att nån som söker på "porrpung blod könsdelar" ska läsa ens blogg? Nått mer intressant på listan? Nja, vet inte ens vad mitt värdpar ska använda lingonsylten till, kanske istf Klick? Troligtvis inte... Och tänderna är det inga problem med, fick behålla min försäkringsklass när jag var inne hos folktandvården i sommar. Tandstenen fick jag dock inte behålla. Är man duktig med Flourette så kanske man slipper lite av den molande värken efter tandstensskrapning tänker jag. Även om damens tandhygienist promotar fluorskölj. Känns ganska retro, kan ju bli inne igen? Bjuda hem på middag och börja med att min vackra skönhet kommer ut som fluortant med en bricka blandat naturell, banan och mint, och ett tidtagarur. Tror förresten vi hade fluortanten som gyckle inför nollningen -97, fast med brännvin. Nej, fan! Vi drack upp flaskan själva innan det blev vår tur att köra gyckle.

Nu blir det en röka (inte röka-röka), sen ska jag ta itu med "My Indian..." Känns inte ens roligt längre, men har man lovat...

2006-08-20

En godkänd andra halvlek!

Då har MFF till slut lyckats spela två bra halvlekar. En svit på fem dåliga andra halvlekar är borta. Men vad är det för jävla lag som ställs upp på plan? Vad är det för jävla idioter i lagledningen? Ok, en hel del mål har släppts in nyligen så man kanske måste göra nått i backlinjen. Men att ge bort Hasse och bänka Olle samma vecka, det är för mycket. När det bara var Malmöspelare i Malmö FF sattes Allsvenskans längsta förlustfria svit och den längsta vinstsviten. Jag är inte lokalpatriot, men! Får en att tänka på ens kluvna känslor till Kal P Dal. I november fick jag reda på att han varit aktiv i Skånepartiet. Hmm... Om man bara kunde slippa sån information, om man bara kunde få det ovetet. Jaja, mediaplayer - detta nästan på gränsen till ockult situationmedvetna program - shufflade fram "All min kärlek", och då vill man nästan förlåta Kalle från Arlöv att han var en idiot politiskt. Tillfället var oslagbart, med kärestan på MSN i en långdistansförhållandemetadiskussion (en långdistansförhållandediskussion om långdistansförhållande eller en långdistansdiskussion om långdistansdiskussioner? for me to know and you to...). Tanka ner och lyssna!

Se! Där kom självcensuren in igen! Jag kan iallafall säga att det handlade om den trygghet jag känner i förhållandet, jämfört med när förhållandet var nytt och jag lämnade min kära i några veckor för att följa svenska landslaget runt Töskland i somras. Och snackar vi dom två ämnena trygghet och självcensur så måste jag försöka förklara gårdagkvällen. Vaknade tio, på morgonen då, efter en riktig jävla runda på Monsoon, hemma, och sen ut till Pontoon och toksupa - en dussinfredag. Värdig sömn till tolvsnåret. Dock glömde jag som sagt sätta på AC eller fläkt, eller att ta ur Kossplopparna eller klä mig för att sova eller nått, så det höll inte längre än till tio. Två timmar slogs min kropp med sig själv om det inte var dags för återställarn, sen blev det rugby och Whiskey-Cola. Var klok nog att byta till öl i halvlek. Men redan då, 13:10, hann jag tänka att dethär bådar inte gott inför kvällen. Efter matchen groggar i poolen, fölsedagspilsner hos fransoserna och sen middag på den schweiziska restaurangen - där jag tog en felplacerad men god Thüringer. Varför tog jag inte ostfondue? Jo, man sitter inte med en annan kvinna och käkar ostfondue när ens älskade är tiotusen kilometer bort, fem tidszoner. Inte för att Charlotte på något sätt är ett hot mot nån relation eller ens ville ha ostfondue - ostfonduen sparas till Trelleborgsgatan i höst! Aj, då måste man köpa fondueset, som man sen bär upp på vinden och aldrig mer använder. Smakade istället på Mangus och Emanuelles fonduegryta, för jävla gott. Gjorde att jag saknade min kvinna ännu mer. Och är ganska säker på att Phnom Penhs expatcommunity har lämnat glädjen att jag funnit kärleken bakom sig och nu tröttnat på mitt tjat om henne. Allvar - vad för mupp förklarar för ett sällskap på 25 personer att han inte kan tänka sig att ha ostfondue med sin bordsdam, när hon inte ens vill ha ostfondue? Jo, en mupp som knappt kan bärga sig förrän han får laga den första ostfonduen åt sin kärlek.

Men reella hotbilder tornade också upp sig, mörka krafter som ville förstöra detta fina förhållande. Redan tidigt i middagen så gav sig hotet till känna. Man ser vilka dom är på sättet dom ser ut att njuta av mitt skitsnack. Varning! Situationen förvärrades på khmerdiscot Golden Boss. Konstig musik och inrett som en finlandsfärja med nästan helt nedsläckt belysning. Utan möjlighet att kommunicera pga ljudvolymen. Beställde men fick inte min ABC, fick dricka vanlig öl istället, med is i. Hade vi varit Khmerer så hade dom nog inte vågat blanda bort en ABC-beställning, folk har blivit skjutna för mindre. Det är trevligt att då och då få lite local flavor, men jag tröttnade snabbt men blev fångad av Magnus när jag försökte gå: "Vi ska gå allihopa snart, dansa eller nått sålänge." Och då kom hotet och tilltvingade sig en dans. Skrämmande exakt tajming, nästan som med shuffle på Media Player. Detta hot var dessutom utrustat med ett par bröst som var så stora att de pressades mot mig hur jag än försökte ta ut anständighetsavståndet. Jag flydde genom natten till räddningen, fristaden, Pontoon. Hjälpte i några minuter innan hela ligan dök upp igen. Jag hann köpa en 25centsros och släppa i Tonle Sap för min kära och bli sketful. Helt hejdlöst. Så full att jag balanserade glas på huvudet och tappade det. Fick en jävla utskällning av Pontoonkillen, han som är så snäll. Men när han räknat till tio så sansade han sig och lät mig knappt gå därifrån, från att ha låtit som om han ville porta mig. Men sen satt jag och snackade med Stew, fölsegrisen, i soffan. Och då kommer denhär damen och sätter sig bredvid. Inget konstigt, om då inte för att hon intresserat lyssnade på evighetshistorierna utan slut som jag har som mitt signum. Och nu kanske jag vet varför jag kör den stilen, för att kunna sålla agnarna från vetet? Så jag förstod nog. Men behövde inte sväva i nått tvivel speciellt länge, hux flux hade jag hennes hand på mitt lår. Varför är det så? Att denne mannen spenderar 4,5 månader i denhär hålan i jakt på fruntimmer, med katastrofala resultat, och sen blir jagad av fruntimmer så fort han kommer tillbaka efter att ha funnit kärleken på Möllan. Hade en diskussion med Stew på altanen i veckan, hans förslag var att jag skulle bete mig precis som under de 4,5 månaderna för det höll ju mig effektivt borta från motsatta könet. Jaja, jag gav iallafall upp och lämnade stället och skajpade tokfull till min kärlek. Lyckades iallafall få på ACn så jag kunde sova ut. Idag pasta, fotboll över webbradio och messengerchattande. Söndagsångest, en masse. Men inte rörande den underbara relation jag sitter i. Istället triviala saker som "vad i helvet gör jag här i världens blindtarm" och jobbångest. Förstärkt av de kemiska processer jag i princip skjutit upp sen i torsdags kväll. Lyckligtvis var till och med Kerstin så bakis att hon inte kunde med att panga en söndagsvinare i poolen.

Priset går för övrigt till Don Fager, Barnjournalen heter det ju, -72 - -91, och Bengt Fahlström var det som formade min generations inställning till media. "My Indian is coming..."? Ja, jag vet jag lovade, men nu är klockan för mkt. Men jag har iallafall kommit igång lite med skrivandet, så ni får säkert mer i början på veckan.

Forza Malmö! Eller som nytraditionalisterna säger: Framåt Malmö!

2006-08-19

Döden

Jag kommer att dö. Das ist gut, das ist klar. När jag dör kommer jag kunna flytande tyska. Flussich. På sin höjd 3 personer som kan förstå dethär inlägget, vågar ni ge er till känna så lägg gärna en kommentar. Till er andra, räddningen är att jag har så taskigt nät här att det inte kommer vara möjligt för mig att posta en gång i halvtimmen de närmsta 2 månaderna. Tror det är dags för en återställare. Wiederhersteller. Bortse alltså från allt jag skriver. Tribe Called Quest, Lyrics To Go.

Barnens Nyheter?

Jaja, har man kommit igång så har man - och det är en lämplig tid på dygnet att tokblogga. Var hemma typ 03:25, apafull. Och uppe en bra stund efter det, Skype. Så vaknar man typ i sitt eget träck, somnade med Koss-plopparna i öronen utan att ha satt på ACn eller ens stängt dörren. Även om det inte är så illa som i april så förlorar man ändå 2-3 liter vätska på dom 5-6 timmarnas sömn. Ersätter just nu - Rehydrate! (Jarhead, http://www.imdb.com/title/tt0418763/ - rätt sunkig rulle)

Så man vaknar för tidigt för att grabbarna ska va uppe än, och tillräckligt sent så tjejerna hunnit iväg på tokshopping. Alltså fixar jag poolen och bloggar. Röker och dricker vatten från flaskor som kan ha stått i kylen sen jag lämnade denna världens blindtarm i maj. En kyl som just nu bara innehåller min gamla snus, tack till Mårten och Jenny! Och då gamla vattenflaskor. Ett School Spirit Skit av Kanye West från College Dropout-albumet kom just på, passar ju denne välbalanserade killen perfekt - när man har en låda avhandlingar i morsans källare och en lång lista svarsmail: Tack men nej tack - du är överkvalificerad men utan arbetslivserfarenhet. 23,5 års utbildning...

Jaja, Barnens Nyheter. Hette det så? Nyhetsprogrammet för oss födda i mitten på 70-talet med en skön signaturmelodi och en flintskallig programledare och reportrar i åldrarna 10-16. Känns som det gick lördagar. Googlade skiten, fick inga träffar. Inga träffar, då börjar man tänka att man kommit ihåg namnet fel. När vi i 3 Tequila spelade Beatles på Peruanen -91 så kom killen in. Typ lodis. Janne spottade honom på direkten och körde signaturmelodin, alla vände sig, och han vände på klacken och gick igen. Kändes som vi sabbat hans stamställe en hel del. Men vad hette programmet och vad hette han? Måste ju finnas en hemsida ägnad åt detta, eller måste man skapa den själv? "My Indian..." får ni i nästa bloggpost, jag lovar...

2006-08-17

My Indian is arriving

Ok, 1 1/2 vecka utan att skriva nått. Things have changed. Hur komma igång med bloggandet igen? Ja, var jag nånsin en bloggare? Jag var ju massmailkillen, men som sagt, saker har ändrats. Men låt oss börja med lite metabloggande, även en god dagboksanteckning börjar ju med "Kära dagbok:"

Så vad kan man skriva i en blogg, jämfört med ett massmail till grabbarna? I mailet skrev jag allt. The truth, the whole truth, and then some. Och så blev det dessutom en ton som var ämnad för grabbarna. Hmm, har alltid vatt dålig på detdär med tjejkompisar. Nåiallafall - att fylla en blogg med vardagligheter från Phnom Penh, inte samma sak som att, ja, vaffan var det jag gjorde i domdär mailen? Kanske får läsa igenom dem och hitta tillbaka. Och om vi skiter i stilen, om vi kollar innehåll, så hade jag en mkt givande diskussion med min kollega Stew idag, på verandan till vårt kontor, tillika hans bostad, och tillika min övernattningslägenhet (har ju hela 15 minuters promenad hem, så ibland orkar man inte). Typ om relationer, och vänners relationer, hur andra ser på ens egen relation, hur svårt det kan vara att sätta sig in i nån annans situation och därigenom försöka ge goda råd som bara är så jävla fel att man blir förbannad. Ja, viktiga saker, baserat på ämnet fruntimmer då. Men han avslutar med "but this discussion is entirely confidential, right?"

Joffe, som vi minns honom från gamla massmail som
  • Rock i sydöst
  • Bintanglinnen och thaiboxning
  • Ska man vara lite försiktigare
  • Laga tfn i Kambodja
  • Ena katastrofhelgen efter den andra i PPN
  • Och värre blir det, även om man inte håller sig till Phnom Penh
  • Halt flygluffare i sydostasien del I till III
  • ... osv osv

hade ju gått igenom diskussionen med detaljer, uppgifter från taxeringskalender, och moderns namn som ogift på samtliga inblandade. Se, till och med när jag listar rubrikerna på mina gamla mail så resulterar det i självcensur. Varför detta då? Varför skriver jag inte ett grabbmail istället då? Jo, jag hittade kärleken. Och då går det inte ihop längre. Vad vill grabbarna höra om min lycka? Hur glad blir min käresta om jag skryter för världen om detaljerna i denna lycka? Som jag vill göra nu. Och då, för 3-6 månader sen, då kunde jag ju se till att få terapin från domdär tre terapikvinnorna i den kambodjanska expat-umgängeskretsen. Nu är även det ogörligt: den ena - som känner oss båda - är för nära relationen, den andra är svartsjuk och den tredje skapar svartsjuka.

Ja, till och med det självcensurerade kryptiska jag skrivit ovan är på dendär "tunna röda linjen" att jag inte riktigt vet om jag är bekväm med att lägga det på en blogg. Så jag måste hitta ny form, nya ämnen. Svårt. Alltså blir första blogganteckningen bara metabloggande. Men så hade jag ju en rubrik på skiten? "My Indian is arriving"? Nej, det får ni i nästa, måste ge mig själv anledning att blogga oftare, måste publicera. Dags trycka på Publish Post och tömma poolen på tok för tidigt en lördag när man hålls uppe av Royal-D, Codalgin, det faktum att kroppen knappt börjat förbränna gårdagens alkoholintag och främst av allt - kärlek! Men vem fan vill läsa denhär skiten? Publish Post