2006-10-19

Ser fram emot jämförelsen

Mitt eget liv är ju inte så intressant, bara sex och jobbångest. Så därför har jag väl hakat upp mig på vår nya regering. Norge bytte regering för precis ett år sen, här är listan på vad de åstadkommit. Ska bli mkt intressant att jämföra mot vad vår regering lyckats med om ett år.

2006-10-17

Ingen urinvägsinfektion

Nej istället: "jag har haft ett behov av sömn och vila". Jag trodde bara det var i Göran Perssons Sverige som 1,5 miljoner inte gick till jobbet - de flesta för att vi har för generösa bidragsregler. Men vår käre migrationsminister kunde ändå tittat förbi, jag har elektrolytlösning, Royal D - det får vätskorna i balans, ger det mesta av de vitaminer och mineraler man behöver, och ger en liten enerigkick. Är det så allvarligt som det låter så kunde han också fått min sista Red Bull, så han kunde medverkat under budgetarbetet - nu får väl migrationen klara sig på frivilliga insatser dethär budgetåret. Hmm, kan det ha varit hans GI-diet som gjorde honom trött och håglös?

Plocka ut sjukledigheten så länge den finns kvar

Hmm, nämnde ju den höga sjukfrånvaron i gårdagens bloggpost, och nu har min forne EU-debattmotståndare från Latinskolan också hoppat på tåget och utnyttjar sossarnas sköna bidragssystem som får hela Sverige att hellre stanna hemma än göra rätt för sig. Mkt roligt i Sydsvenskan idag:


Hans pressekreterare Markus Friberg vill inte uttala sig om det är samma sjukdom som i förra veckan drabbade handelsminister Maria Borelius (m) innan hon avgick.


Är det så illa att det är en epidemi i regeringen så har jag faktiskt en låda Lexinor och en låda Norfloxacin STADA, det ekvivalenta och billigare alternativet. Funkar även mot turistmage, därför sitter jag på ett litet lager. Men nu är det bara resor till Liverpool och Ulm som står på programmet, så jag kan avvara några kartor. Inför debatten fick jag förresten min första magkatarr, men som ståndaktig tennsoldat vek jag inte ner mig för det. Hjälpte föga, EU hamnade vi i ändå. Min andra magkatarr var självförvållad och spritinducerad, men nuförtiden har vi ju Lanzo att tillgå - inte för att klanka ner på sugisen jag fick av skolsköterskan, men Lanzo är fina grejor.

2006-10-16

Sparka på dom som ligger?

Nja, att göra det lite för enkelt för sig att skoja med Reinfeldts nya regering, men en sak kan jag inte hålla mig från att nämna: Borelius hann bannemej ta ut lite sjukledighet bara för det blåste lite för hårt på jobbet. Skulle vilja se hennes chef begära ut sjukintyg från första dagen i enlighet med den nya hårda-tag-budgeten. Skulle vilja se henne sitta och köa på vårdcentralen för det. Min rekommendation: Kissa ofta, drick citronsaft, och pallra dig upp till jobbet. Lite sent nu, när hon kommer ut i arbetslöshet. Den nya budgeten ger henne säkert en sporre att snabbt hitta någon ny utkomst, om det inte vore för den så förslöande fallskärmen på ett år.

2006-10-10

Åter i blått avlångt land

Tolv år sedan sist. Minns vi fick allmän permis för två saker, sovmornarna under fotbolls-VM, och för att rösta bort borgarna. Den regeringen hade fått vara med om att avsluta skattereformen - så att det ska gå att bli rik på att bli rik - se arbetslösheten gå från 1,7 till toppnoteringen 8,2% , och sätta rekordräntan 500%. Ska nog ta mig igenom Ett land som alla andra för att läsa på om detta - min favvobil Celicans succé och fall hänger ju också på denna tid av yuppifiering och avyuppifiering med valutaavregleringar, räntekriser och massarbetslöshet. Hade dom bara fått behålla makten lite till så hade dom väl lyckas hålla oss utanför EU också, men med en sån regeringsperiod till undrar jag vad som hänt med arbetslöshet och ränta.

Nu verkar vi iallafall vara redo för denna beska medicin igen, vi blir ju för bekväma i ett anständigt samhälle. Så när jag slår upp dagens tidning blir jag inte förvånad när riksbanken nu ska ge utmärkelser till Alfreds Nobels minne till de som tagit fram teorierna för att ta vårt samhälle från full sysselsättning till massarbetslöshet, och samtidigt se Sydsvenskans Kennet Andreasson hylla detta. Jämviktsarbetslösheten är alltså det vi får finna oss med enligt pristagaren, och enligt alla våra oberoende centralbanker, för att vi ska kunna ha en fin och bra inflation. Och det enda en regering ska göra är att titta på, för den oberoende centralbanken håller i det enda verktyget - styrräntan. Offentlig sektor är ju nämligen också lika dåligt som inflation, fråga vem som helst som försökt ta ett lån hos IMF: Hmm, public spending? Computer says "No!" Alltså har Reinfeldt vunnit valet för att han hittat ett recept för att sänka jämviktsarbetslösheten: Man ger folk mindre pengar, så ökar inte inflationen trots att man sätter fler i arbete, dom får ju ändå inga pengar att driva upp priserna med. Tada! Sänkt a-kassa ska öka utbudet av arbetskraft. Mmm, ser fram emot att få vindrutan på bilen tvättad av några föredetta arbetslösa för några kronor när jag står i Y-korsningen Bergsgatan/Amiralsgatan, speciellt nu i vinter när dom får ha sånna söta torghandlarvantar på sig, dom små liven. Helt plötsligt är Sveriges framgångsrecept med höga produktivitetsökningar inte intressant, det gäller ju bara i industrin. I tjänstesektorn vill man ha en lite personligare touch. Dagis är opersonligt och trist, underbetald au pair österifrån ger lite charm. Dom hemska borstarna på biltvättmaskinerna är så tråkiga, billig handtvätt är skonsammare och bättre på alla sätt. Öka utbutdet av arbetskraft? Utbudet av arbetskraft var ju enligt borgarna innan valet nånstans runt 1 500 000 personer som bara väntade på att få jobb. Ska detta utbud ökas? Mama!

Jaha, jag lovade MJS att jag skulle ange vad den rödgröna röran visade upp för alternativ. Jag riktar in mig på Vänsterpartiet. De vill ha arbete åt alla som målsättning, inte en sänkning av jämviktsarbetslösheten - dvs full sysselsättning före inflationsbekämpning. Detta tänker de sig angripa genom att ta bort utgiftstaken och den offentliga sektorns överskottsmål, för att öka efterfrågan. Utan utgiftstak och överskottsmål vill man skapa 200 000 jobb i offentlig sektor, vilket ger förbättrad offentlig service, ökad efterfrågan och sänkt arbetslöshet.

För att komma tillbaka till dagens tidning blir jag även på sid A19 i Malmöupplagan påmind om den nya tiden, den nya regeringen: För att föra en aktivare utrikespolitik utser vi någon som via Lundin Oil/Lundin Petrolium destabiliserat södra och sydvästra Sudan som utrikesminister. Så det händer nått därute i världen! Eftersom mitt löfte kvarstår ett tag till så får jag väl från rödgröna blocket nämna att Vänsterparitet vill skriva av de fattiga ländernas skulder, ge 1% av BNI i bistånd, och verka för rättvis handel, exempelvis genom att i förlängningen skrota EU.

Jag lovar att sluta ta upp alternativ från det rödgröna blocket så fort jag anser mitt löfte vara uppfyllt, så min kära blogg blir ren underhållning igen! Men innan jag skriver om avslutningen i Kambodja så ska jag ringa min konsultsäljare och fixa någar uppdrag som gör mig till vinnare i kommande skattesänkningar. Hade det inte varit för skattesänkningar för höginkomsttagare hade jag nog istället valt ett jobb med mer begränsad inkomst.

2006-10-06

Shoppinglista

Ska åka imorgon, måste shoppa:

  • 3 sjalar - till kärestan
  • 5 flip-flops - dom härliga av bast går sönder efter nån månad, man behöver flera
  • 1 kg Kampot-peppar - världens bästa, till mamma
  • 1 kg pra hok - rutten fisk, till mamma
  • 5 limpor Ara keo - ja, jag ska sluta röka, men inte just nu
  • 1 flaska Muscle wine - "gott" att suga på när man har nästa fest hemma
  • 1 flaska Kaluha - se nedan
  • 1 flaska Vodka - se ovan (mjölken köpte Pra Him förra veckan när vi var på Pontoon)
  • Laga örhängen - till kärestan, om dom kan
  • Bilder, dubbla kopior - hämta ut och ge till Pra Him, Som Nang, Sotiet och killen på stället bredvid Night Train
  • Svart Elsewhere-t-shirt - till kärestan
  • Blandade andra t-shirts - till Joel
  • Poliskepsar - har köpt en för stor och en för liten, strl 7 borde passa. Jag gillar ju khakifärgade originalen, men stumpan vill ha svart, får se vad jag hittar
  • Hanuman-askfat - ska kanske istället sno det jag redan har
  • 1 flaska chilli - till Joel
  • Hamburgerbröd - till kvällens gris
  • 1 BMX-cykel - till Pra Hims äldste son
  • 1 låda Royal D - för vätskebalansen efter långa groggkvällar på balkongen
  • 1 pava Moskovskaja/Stolly - för lång groggkväll på balkongen. Hade ju varit lite ironi att köpa Absolut, men inte tillräckligt roligt för att vara värt det. Stolly ska väl vara "finare", alltså passar det inte riktigt mig. Därför hellre Mossy.
  • ...

Ja, hjälp mig komma ihåg vad jag behöver!

Metabloggpost: Dålig smak

Vaffö heter bloggen Bad Taste Cambodia? Hmm... har glömt nu igen. Eller rättare: har glömt typ vad som hände igårkväll, iallafall efter vi kom "hem" till kontoret. Vaknade på sittkudden som hör till soffgruppen, vid 8, pigg som en lärka. Hjälpte Mr Dee att städa och toksurfade. Sen sa magen att det var dags att gå på muggen, och då hjälpte den mig också friska upp minnet. Duktig mage! Den sa mig att jag måste ha ätit pra hok på golvet här i kontoret. Smakar precis som det luktar när man släpper ut det ur buken nämlich. Rutten fisk. En sås som man doppar sin mat i såklart, så allt smakar rutten fisk. Mmm... Och nu ska jag strax iväg och shoppa, Pra Him har lovat fixa ett kilo av denna sås, till mamma. Hon älskar ju surströmming, så hon kommer bil själaglad. Men tänk er själva, mig i ett flygplan med en enkilosförpackning rutten fisk incheckad i bagaget, som brister när vi är över Afganistan. Nödlandning, terroriststämpling, slut på Josef.

2006-10-05

"Du & Jag" version 1.2

Tjabba alla balla! Nu är uppdateringar till "Du & Jag" färdiga. Jag råkade deploya skiten innan grabbarna därhemma hann testa, så det kan vara att jag gjort världens blunder... Så, snälla, knappa in http://playahead.se/duojag/duojag.jad på mobilbrowsern, eller klicka på http://www.playahead.se/duojag/web/default.aspx och skriv in ert mobilnummer och kommentera. Nya versionen har bilder som ser ut som polariodbilder, får ni ner nått annat så hör av er genast, då är det nått som är helgalet. Telefonen måste ha stöd för Java ME MIDP 2.0, Sony Ericsson t68/t610 funkar exempelvis inte, dom säger "ogiltigt program". Åsså måste ni ha gprs-inställningar, såklart. Ladda hem från er operatör genast! Eller från eder mobiltelefontillverkare. Kommentarfältet är fritt fram att använda! Nu ska jag köpa en 40-kilos gris, en säck spenat och sen lära mig laga paki-käk och bli jättefull och anordna ett motodopparty och äta kött med skinn och ben doppat i ruttenfisksås och bajsa jävligt illa imorgon. Sen blir det till att grilla kulting hela dagen. Och rejva hela natten. Packa lördag, ha ett tuktukparty på väg till flygplatsen, för att ha sex hela söndagen och måndagen. Om nu inte thailändarna fortfarande strular på Bangkoks nya flygplats.

2006-10-02

Stewart Jordan, master of universe

I have no religious faith. Or hadn't until today. Mr Kim, my motodop - I was at his family home again, cuz it was 100 days since his dad died. They burned him on the driveway. Strange. And we had Super Klang - "stout". Near the Vietnam border, where there's presently a typhoon killing people. So a storm was always brewing. But as soon as we had a Super Klang (Khmer - klang = strong) the sun came back, cuz Kim's papa was happy again. He loved that shit, and apparently still does.

But why do I all of a sudden write in English? Cuz Stewart Jordan needs all the credit there is. While I was drinking Super Klang, he was fixing bugs in my release. Punch this into your telephone: http://playahead.se/duojag/duojag.jad or go here in your browser: http://www.playahead.se/duojag/web/default.aspx and you'll see the fruit of my labor. Which would have been quite bitter without Stewart Jordan, supreme being. But is now quite sweet, sweet as honey. I'll give you a full report in Swedish when I got the time, but this is all for Stew!