2006-11-30

Bad taste Öresund

Man får ju inte gifta sig med vem man vill om man är dansk, men man får ha sex med vad man vill. Ur dagens Sydsvenskan, sid A26:
Nämnd vill inte förbjuda sex med djur

Köpenhamn. Det ska även i fortsättningen vara tillåtet att ha sex med djur i Danmark - såvida inte djuret lider men. Det anser Det Dyreetiske Råd, som av justitieminister Lene Espersen ombetts utreda om det ska stiftas lagar i frågan

Vår gode integrationsminister kanske kan plocka några russin ur den kakan också?

2006-11-28

Dålig smak?

I Kambodja började jag ju med pokerporr, för att sedan göra blackjack-porr. Nu slår mina fd kollegor till igen med en julkalender! Undras om dom kört med en klassisk bosskey under utvecklingsarbetet för att undvika att röra till det för kokerskan Mom - synen på lättklädda damer (no pun intended) är lite annorlunda därnere.

Själv väntar man på uppdrag, och håller tummarna för att det inte blir mobilapplikationer i Karlskrona. Jobbet verkar skoj, pendla 3 timmar enkel mindre skoj. Och samtidigt ragga folk till kontoret som ska dra igång här i Malmö. Men det glömmer vi ikväll, polarns sound system spelar på Golden på Möllan ikväll, nån som är med på en pilsner?

Och jag föredrar fortfarande orealistiska satsningar på offentlig sektor framför orealistiskt finansierade skattesänkningar. Båda leder till höjda räntor, den ena ger lägre arbetslöshet och högre välfärd. Btw ironiskt att Görans regering ger Reinfeldts regering under 4% arbetslöshet i för tidig julklapp, lägst sedan -92 eller? Göran kanske säger som Hitler, vi har uppfyllt våra vallöften så nu kan vi avgå. Och båda gjorde det på tolv år! Nej, det var inte roligt. Men kolla gärna in vad en nu såhär efter statsministermannaskapet väldigt öppenhjärtlig Göran säger i intervju efter valet. Roligast:
GP: – Nej men det hade de gjort. (Till Peter Akinder) Buklanda. Vi borde använda det mer. Ett jävla bra ord. Det ska man säga om Reinfeldt om något halvår att han har buklandat.
Intervjuare: – * Tvålen.
GP: – Tvålen ja det är tvålen. Kan en tvål buklanda?

2006-11-23

Vilket välja?

Ja, knivigt hålla igång bloggen när man nu slagit sig ner i det gamla landet. Just nu står jag dock mellan Istanbul och Ulm, så det får bli en snabbis från SvD (ja, debattsidan, inte ledarn):


OECD drar nu därför slutsatsen att låg arbetslöshet kan nås genom två helt olika modeller på arbetsmarknaden.

1. Genom svag arbetsmarknadslagstiftning, låga ersättningsnivåer, fler låglönejobb och större ekonomiska skillnader.

2. Eller med generösa nivåer i välfärdssystemen kombinerat med breda aktiva arbetsmarknadspolitiska åtgärder och starka fackliga organisationer, som bidrar till en väl fungerande lönebildning.



Jag vet vad jag väljer.

Från Istanbul kan jag bidra med följande klipp (ja, jag är på youtube nu också), "lustigt" att vi samtidigt förbjuder alla former av pyroteknik. Hörs efter Töskland, så ska jag se till å dra igång arbetsmarknaden i Malmöregionen.