2007-06-23

Ebay

Har ju inte kommit igång med Ebay, men härom dagen tänkte jag att jag ville ha en DDR-landslagströja från -74 med Sparwassers namn och nummer. Och vad hittar man på Ebay? Jo, den riktiga tröjan! Fast såld till nån jävla tysk... €57,90 är ju vad man får betala för en allsvensk replica, tänk å få gå i beviset för det socialistiska undret, folkrepublikens, arbetarnas, böndernas och arkitekternas från ruinerna återuppståndna lands överlägsenhet över förbundsstaten. Zustand: Gebraucht - alltså med en brunkolgruvearbetares svett och en skvätt västtyskt blod. Nej, självklart är det fel nummer, en historieförfalskning. Vinnartröjan har nummer 14 och hänger i Bonn efter Jürgens avhopp året innan muren föll. Klassförrädare.

2007-06-21

Time to go

Har validerat
Tre tomma veckor i TIME
Dags att åka hem
Nej, mina fredagshaiku blir bara sämre och sämre. Jag däremot blir bara bättre och bättre, och nu rundar jag av vårterminen här på Sockerbruket, för att få några futtiga veckors återhämtning. Men med teknikens under kan jag ju fortsätta blogga från skogen.

2007-06-10

Fler pekpinnar

Jag är ju inte fullblodsskåning, farsan är från Kronoberg apropå gårdagens blogg, och morsan är från Bollnäs apropå dagens länk. Det har inte blivit så mkt nakna damer i skogen däruppe för min del, men skam den som ger sig, vi drar upp efter midsommar och spanar vidare.

2007-06-09

Balkongblogga

Inte helt lätt att läsa vad man skriver här på balkongen nu när solen sakta sänker sig över Folkets park, men efter att ha bejakat både min manlighet och kvinnlighet (med gipsplugg och golvmopp) sitter en pilsner och dagens försenade tidning gött. Ska snart väcka kvinnan så det blir mat på bordet innan vi ska ut å öla med en rolig stolle som polisen och hans fruga fått att låna våra grannars lya. Men till saken, Fridas låt bannad från P4 Kronoberg, enl Sydsvenskan säger kanalchefen till Smålandsposten att "våldet mot kvinnor är ett samhällsproblem och att det inte finns något lustigt i det". För Expressen: "Låten står för en kränkande människosyn. Att dunkas gul och blå är varken chict eller fräckt." Erica Hedin har antagligen inte fått sex sedan -90talet, eller så är det språkförbistringen som gör att smålänningarna tror det handlar om misshandel och inte good times när vi skåningar dunkar på varandra. Men lite avis är man på ett län som har en lustig, chic och fräck P4. Jag ska iallafall aldrig spänna på nått oskånskt mer i mitt liv.

Och bara för att föra det till protokollet: Innan matchen i onsdags satt vi på den tomma pizzerian mitt emot Dick Turpin på Råsunda torg, Patrik Andersson stegar in med entourage för att inte se brossan hoppa in på fastande mage, han och jag hälsar och den rabiate restauratören slänger ut honom med sällskap. Crazy. Hade jag varit lite piggare och lite ohungrigare hade han fått min plats och min pizza, men jag vet inte hur Kaisern hade trivits med mitt gnagarsällskap.

BTW: Tycker ni gipsplugg är gay så handlade detta om att fästa en taklampa på runt 5 kilo i en plafondstuckgrej från -90talet, under centimetern gips, utan förstärkande papp, och därefter ett hålrum på 2-3 cm innan betongtaket. Bårebos skruvankare är riktiga monster. Fullösningen jag gjorde för att få fast CD-stället som trillade ner är klart mer gay, fyra blåa nylonplugg, 6x80 mm skruv, fylla på med finspackel innan man trycker i pluggen och låta torka 1 1/2 timme innan man skruvar upp skiten. Gjorde jag ett dåligt jobb första gången, eller var det fölsedagskalaset i tisdags som var lite livat?

2007-06-01

Publicerad!

Akademia
En värld full av dynamik
Oj, vad allt går snabbt!
Under veckan har man hunnit med att patcha snett, och nu förhoppningsvis patcha rätt. Men det är inte lätt att veta, vår cache-lösning här gör att i worst case tar det 48 timmar för en ändring att slå igenom på sajten. Dock tror jag inte det betyder att medelväntetiden ligger på 24 timmar, så jag hoppas på resultat redan i kväll på mina fina fixar. Annat är det i forskarvärlden! 2003 småforskade jag på nårra företag i Öresundsregionen, och följde upp i Australien 2004. Då publicerade jag två workshopartiklar på mina resultat, för att få feedback till en tidskriftsartikel. Den blev färdig under året, och 2005 doktorerade jag. Nu kommer artikeln i tryck! Åsså har content-folket här på IKEA mage att knorra över att det tar upp till två dar att få ut en ändring här...