2007-11-30

Brev till Skånetrafiken, ärendenummer 392452

Jag pendlar till Helsingborg med tåget som lämnar Malmö 07:08. Jag väljer då alltid den tysta avdelningen längst bak (som inte alltid råkar vara längst bak då detta tågsätt ibland kommer in på andra hållet). Varannan morgon får jag förklara för en Göteborgsresenär att den platsbiljett personen bokat (oftast plats 255) inte är den 255 som jag sitter på - det tågsätt jag väljer går bara till Helsingborg och platserna går inte att reservera. Ett flertal gånger har inte resenären nöjt sig med detta utan ändå krävt att få min plats. Kan ni hjälpa mig med detta problem? Er information är i nuläget otillräcklig. På den gamla tiden hängde det en skylt i varje dörr som visade vagnens slutdestination, samt ett vagnsnummer. Era vagnsnummer går inte att förlita sig på då era utropare inte har en enhetlig terminologi för tåg, tågsätt och vagnsnummer; vagnsnumren framgår inte tydligt på tåget; och vagnsnumren inom ett tågsätt är enligt mönstret 11, 12, 13 och 14 fast det endast finns två leder på ett tågsätt vilket teoretiskt skulle kunna ge tre vagnar, ehuru dessa vagnar ej går att separera och alltså inte är vagnar enligt någon gängse definition. För att förvärra situationen framgår det på plattformen att tågsättet till Göteborg har vagnläge E, men det stämmer bara vid de tillfällen tåget totalt har tre tågsätt; något som brukar vara fallet, men flera gånger i veckan är det bara två tågsätt. Varje plats har en digital display - skulle ni inte där kunna informera om slutdestionationen för den platsen, eller iallafall vagnsnumret för den platsen? En annan lösning är att ni på lappar av kreditkortsformat ger lättolkad och otvetydig information om var Göteborgsresenärernas platser är, som jag och mina medresenärer kan dela ut till de som viftar med SJ-biljetter, istället för att än en gång försöka förklara det system ni byggt upp. Mer än en gång har jag blivit anklagad för att ha ljugit ihop den förklaring jag försöker ge som ett försök att avlura en Göteborgsresenär sin plats i tysta avdelningen. Det är väl ett tydligt mått på hur komplicerad platsnumreringen är?

2007-11-24

SMB


SMB
Originally uploaded by Joffemannen.
lö 2007-11-24 20:13 20071124(002) Första beställningen från senaste bokklubben för nördar

Disco Hilton

Är bara tvungen att fläka upp nya ab1-dansen, sorry Alex:

Tattade Hiltontassar


Tattade Hiltontassar
Originally uploaded by Joffemannen.
lö 2007-11-24 02:41 20071124 Så går det till på Listergatan, inte mycket mer att säga

2007-11-23

Bjursta sideboard fix


Bjursta sideboard fix
Originally uploaded by Joffemannen.
fr 2007-11-23 21:47 20071123 Luckutskjutarna på Bjursta sideboard är lite plastiga, och tappar lätt sin funktion på direkten. Då smäller man bara på en pytteliten möbeltass man hittar på Konsum.

2007-11-22

It wasn't me

Även om vi trycker IKEA-kort här, så är det inte vi som gör och hanterar Handla-korten

2007-11-21

Bland Sveriges bästa sajter

Ja, då menar jag ju inte BadTasteCambodia, utan den fina IKEA-sajten som jag hjälper till med underhåll på. Så nu är omröstningen igång, vilken blir allra bäst?

Skilja Flamländare från Valloner

För två veckor sedan införde Google Webmaster Tools möjlighet att visa vilket land en site man lagt upp där tillhör. Nu hjälper de ju mig inte att separera Flamländare från Valloner men väl med mitt andra problem, att man kan googla IKEA och få rätt på vilket land man får träffarna från, så de holländsktalande belgarna slipper höra av sig till kundtjänst i Nederländerna, om ni minns. Frågan är om dom reagerat på min förfrågan? Tyvärr är vår URL-struktur koko, så vissa sidor som har land/språk som parametrar har ännu ej löst sig.

2007-11-14

Orlando!


Orlando!
Originally uploaded by Joffemannen.
on 2007-11-14 12:23 20071114 Tillåt oss fira att ännu ett varuhus öppnats. Fast dom som vanligt glömt slå på det på sajten...

2007-11-13

Danmark är och förblir Danmark

Det lutar åt att dansken återväljer sin bisarra regering. Jag tycker det är roligt att ha en knäpp lillebror som gör öl på majs och fallfrukt och skickar ubåtar till fjärran land. Danskar som inte åkt ubåt till fjärran land utan istället råkat lära känna andra nationaliteter, dom slängs ut och hamnar hos oss. För att få positiv återkoppling på sitt skruvade system får dessa utstötta självklart inte rösta i det val som just nu vakas över. Sen är det så skönt att höra "jag-är-inte-rasist-meeeeen"-rasse-danskarna skryta om att de har högt i tak i debatten och vi är sånna trångsynta multikultityper vi på andra sidan sundet. Huvudet snurrar ju så man slipper åka karusell på deras gemytliga Tivoli när man får höra sånna upp-och-nervända argument. Det är bara att hoppas att kommentarskrivarna på våra tidningars webbsidor gör slag i saken och flyttar över till detta land fritt från utlänningar, ta en extra korv målad i blymönja från mig vettja! Bron är ju där, vad väntar ni på? Kanske dags att ladda ner Riget och se en tredje gång.

Massa träffar

Det verkade funka att lägga ut sig på Twingly och Bloggportalen, blev "en massa" träffar på Mailer. Rackarns, då måste man ju skriva nått vettigt också...

2007-11-12

Mailer

Efter lördagens gåsmiddag kunde jag inte ta till mig Agheds dödsruna över Mailer. Och eftersom dagens Sydsvenskan frontar att vi maskar 1,5 h/dag så får jag vänta med att läsa den till jag kommer hem. Men Aftonbladets läste jag, kortare och mer lättsmält, perfekt för jobbsurf. Frågan är vilken Mailer man ska ta tag i.

2007-11-11

Nyhetstorka

Varför stiga upp en sånhär morgon? Aftonbladet ger oss noll och intet av nyheter, blott att kvinnor misslyckas med det mesta här i livet. Vi som sett Carlos i Three Amigos vet anledningen. Nu är det dags att hämta bilen efter gårdagens gåsamidda.

2007-11-07

Hur söker man sig hit?

Efter att ha smält den senapslösa korven metabloggar jag lite till. Fick fram nedanstående halvroliga lista på hur folk hittat hit via Google. "" på slutet betyder att det ena " satt framför den söktermen - skyll inte på mig utan på Google Analytics exportfunktion (och kanske på att jag försökte rensa upp den .cvsen i Excel...). Pingade också min blogg på Twingly, men för att det ska hjälpa så får man väl blogga nått vettigt också.


josef nedstam
4
josef nedstam""
3
dunka mig gul & blå""
2
bongo flava
2
cambodia
2
debaser after church lillasyster
2
flux fluorskölj
2
kurdistan fördelar/nackdelar
2
anders jöfelt""
1
att röka sidfläsk""
1
bra projektnamn""
1
grabb weekend""
1
kal p dal""
1
ogiltigt program""
1
peter akinder""
1
röka sidfläsk""
1
utlämnad till usa"" + kambodja""
1
aftonbladet toyota mr2 2006
1
anders jöfelt
1
angkor wat + denguefeber
1
anzac day
1
att köpa lägenhet i cambodia
1
benulic
1
bota från nätverksdisk
1
cambodia +fotboll
1
claesgatan före detta atalay
1
denguefeber sihanoukville
1
det är ostron champagne man steker
1
djur på 320 kilo utrotningshotade
1
dunka mig gul & blå
1
dunka mig gul och blå
1
facebook app
1
filip tufvesson
1
frida - dunka mig gul & blå
1
frida dunka mig
1
fördelar/nackdelar kurdistan
1
gipsplugg
1
google ""bara en träff""
1
josef nedstam bilder
1
jättestånd
1
kambodja+studera
1
kassettdäck
1
kattpiss i soffan
1
kjell jöfelt
1
lampbelysning till blommor
1
malaria angkor wat
1
nedstam 2007
1
numark usb
1
numark vinylspelare usb
1
patrik anderssons bröllop
1
peter tosh alla vill till himmelen
1
pickupförstärkare
1
piltdown man
1
plusdeck 2
1
red bull kodein
1
regnperiod angkor
1
sihanoukville
1
sihanoukville regnperioder mars
1
skruvankare malmö
1
skruvankare+ikea
1
strawcab
1
taif hockey
1
tandhygienist alexandra gabriel
1
thepriatebay.org
1
tid för att röka sidfläsk
1
tungskrapa indisk
1
usb kassettdäck
1
värma mat i frigolitförpackning
1
västpapua
1
wolly rinho phnom penh
1
filip tufvesson""
0

Korvkatastrof


Korvkatastrof
Originally uploaded by Joffemannen.
on 2007-11-07 12:32 20071107 Som man har längtat efter IKEAs korvar och så fick man en dags jobb i Älmhult, ett tillfälle att liva upp gamla minnen. Men senapen var slut... Ska nog fakturera dubbelt som komp