2007-12-30

Facebook social news

Jag fattar inte riktigt, Facebook social news. Enligt senaste mailet har jag tappat 11 placeringar i "most trustworthy" (till #9 - ?!?), och klättrat en placering i "most reliable". Väldigt konstig applikation. Men på "more athletic" är jag på plats 8139553, verkar vara rätt.

2007-12-29

Ister med lök


Ister med lök
Originally uploaded by Joffemannen.

2007-12-27

Ny hall


Ny hall
Originally uploaded by Joffemannen.
20:17 den 26 december 2007 20071226035 Vi tänkte fixa lite Twin Peaks-stämning, men det hade blivit för mycket att ha oxblod rinnande ner för väggarna i korridorerna. Alltså nöjde vi oss med hallen, och lättade upp med typ fyra våder medaljongtapet.

2007-12-24

Vit jul?


Vit jul?
Originally uploaded by Joffemannen.

Vit jul?


Vit jul?
Originally uploaded by Joffemannen.

2007-12-21

Vuxenpoäng?


Vuxenpoäng?
Originally uploaded by Joffemannen.

2007-12-21


2007-12-21
Originally uploaded by Joffemannen.

Julhälsning

Dethär företaget önskade sina kunder God Jul i onsdagens Ny Teknik. Ska man kanske söka jobb där?

2007-12-20

ServiceDesk, fast lite för roligt

Nu har kollegan kodat ihop HP's OpenView ServiceDesk 4.5 för mobiltelefon - fast nya version 1.00 har en klar nackdel jämfört med 0.99, Battle in ServiceDesk har blivit mycket roligare (ja, mycket) än originalet över Citrix. Version 0.99 var skrämmande lik ServiceDesk 4.5 i tråkighet, men nu skjuter ärendena tillbaka. Längtar efter min nya telefon så jag kan utklassa alla på kontoret.

Hejdå Facebook


Bye bye Facebook
Originally uploaded by Joffemannen.
Nu slipper man äntligen behandla pokes och jag-vill-bli-din-vän från kollegorna. Om dom bara blockade mail och telefon också så hade man kunnat få nått gjort på jobbet!

2007-12-18

Vinnande chokladen


Vinnande chokladen
Originally uploaded by Joffemannen.
ti 2007-12-18 15:48 20071218 Köpte lite, men lyxig choklad som kundmuta. Gick lite över budget, men det blev en klar vinnare bland alla dessa standardgodisar och pepparkakor. Problemet är att få något gjort, alla hänger vid mitt skrivbord och försöker klura ut vilken som är vilken smak, och själv har jag svårt att hålla fingrarna borta. Cacaofoni, i Malmö. Om ni undrar

Microsoft kunde! Fast inte...

Ännu ett skönt felmeddelande

2007-12-16

Erik


Erik
Originally uploaded by Joffemannen.
sö 2007-12-16 16:01 20071216 Man behöver väl inte ha något att skriva om sin gudson?

2007-12-11

Angående den bokningsbara vagnen

Hej!I den bästa av världar, och det faktskt för det mesta, så är varje vagn skyltad med korrekt vagnsnummer och destination. Tyvärr så tittar inte alla kunder på detta utan går bara in i tåget och hittar sin plats, åtminstone tror de det eftersom samma platsnummer förekommer, i detta fallet, tre gånger men i tre olika vagnar. Visst, vi har haft bekymmer med skyltningen och en hel del yttre displayer skall bytas ut då det kommit in fukt.

Vi hade också önskat att det gick att få displayen på hatthyllan att fungera som avsett, men dessvärre så är inte bokningssystemet hos SJ och fordonenens informationssystem kompatibla. Men vi har en önskan och strävan om att få även denna platsskyltning att fungera bättre och jobbar på detta med våra partners.

Stefan
Trafikplanering Tåg
Skånetrafiken

Med vänlig hälsning

Karin Askagården
Kundinformatör
Kundcenter Pågatågsstationen
Pågatågstationen
211 20 Malmö
040-23 63 38 telefontid: 11,00 - 13,00

2007-12-10

Bromsad e-handelssatsning

Vi fick nyheten i torsdags, men jag kunde inte gärna blogglänka till ett internt memo. Vi har iallafall kunnat mobba e-com-gruppen ganska mycket sedan dess, de har ju alltid tyckt att de varit de coola grabbarna på detta bygget. Jag vet inte mer än vad som stod i SvD/E24, precis som alla andra här, men sajten har alltid varit ett sätt att locka kunder till varuhus. Jag gissar att de projekt vi planerat som direkt rör e-handel kommer att genomföras, och att man sedan låter de marknader som har e-handel snurra på medans man förhoppningsvis löser de logistikproblem som gör att det är dyrare att sälja över nätet. Vi får se, men det skulle vara roligt att byta från WebSphere Commerce till nått annat - jag gissar att det är en del licenspengar som går dit, i onödan om man inte ska ha nån Commerce. De sura kommentarerna är iallafall roliga på E24

2007-12-07

Marknadsföringsstöld

Sen i somras har vi ju våra nya snygga rum, exempelvis sovrum. Efter några sekunder ser ni att det blir prickar i sovrummet, åsså kan man klicka och få tips om gardiner och what-not. Nu har Mio en TV-reklam med hångel i en alphydda - där dom snott våra prickar. Äh, jag är ju konsult så det är ju inte mina prickar. Får väl försöka banda reklamen och lägga på youtube så denhär posten blir meningsfull...

2007-12-05

Remissvar ärende 392452

Hej och tack för svaret!

Att man kan boka platsbiljett från Malmö till Göteborg var jag medveten om, problemet är att vagns- och platsnumreringen gör att jag varje morgon måste informera Göteborgsresenärer att det tågsätt jag sitter i, det "södraste" på tåg 1014, kopplas av i Helsingborg - dvs att deras platsbiljett inte gäller min plats, utan motsvarande plats på det tågsätt som är i färd att kopplas på längst norrut på Malmö Centrals spår 5. Allt som oftast händer det att dessa resenärer inte blir tacksamma för de upplysningar jag delger dem, utan fortsätter kräva att få sitta på den plats jag sitter på, en plats i ett tågsätt som inte går till den destination som står skriven på deras biljett. Jag skulle gärna slippa dels att behöva informera resenärerna om var deras platser finns, men framförallt de konflikter som då och då uppstår. Mitt första förslag är att ni inför en tydligare vagnsnumrering.

Jag försökte dessutom tolka ditt svar, är det verkligen så att man kan boka en plats på tåg 1014 från Malmö till Helsingborg? Jag har aldrig mötts av någon som har en bokad plats inom Skåne.

MVH

/Josef Nedstam

Goddag, yxskaft - Skånetrafiken

Hej!

Enligt vårt avtal med SJ finns det nu 56 platser (av 237 per tågsätt) som är bokningsbara på de Öresundståg som går vidare mot Göteborg, Kalmar och Kristianstad. Dessa platser kan bokas till/från Köpenhamn vid längre resor till/från utanför Skåne. Vilka platser som är bokningsbara framgår av skylten på hyllkanten ovanför platsen som är tänd med texten "Kan vara reserverad". Naturligtvis kan man sitta på platsen om den är ledig utan särskild platsbiljett men måste vara beredd att "lyfta" om någon med platsbiljett dyker upp.För vidare kontakt i detta ärende ange ärendenummer 392452 och om du vill svara på detta mail var vänlig och klicka på följande länk
[edit - kanske olämpligt att alla kan hoppa in rakt i ärendekonversationen]
(OBS går ej att göra svara/reply!)

Med vänlig hälsning
Richard Ohlson
Kundinformatör
Kundcenter Pågatågsstationen
Pågatågstationen
211 20 Malmö
040-23 63 38 telefontid: 11,00 - 13,00

Self non-equi-joins

Jag tänkte joina tabeller på helt galet sätt, men istället för att göra på rätt sätt så läser jag Mastering Oracle SQL - det är ju så snygga explicita joinar från och med Oracle 9i så man vill ju veta alla små detaljer. Då försöker författarna exemplifiera self non-equi-joins med ett sportexempel från department-tabellen: Accounting, Research, Sales och Operations ska möta varandra i basket - en serie med ett inbördes möte. Och så piffar dom upp sitt exempel med matchdag:

SELECT d1.name team1, d2.name team2, SYSDATE + ROWNUM match_date
FROM department d1 JOIN department d2
ON d1.dept_id < d2.dept_id;

Men då spelar Accounting sina tre matcher de tre första dagarna och tittar sen på i tre dagar. Låt aldrig datanördar göra sportexempel.

2007-12-04

Lösning på språkförbistringen?

Våra bekymmer med tvåspråkigheten i Beligen kanske löser sig av sig självt. Dom som vi betalar pengar för att sköta vår belgiska kunddatabas har ju slutat sköta den eftersom de var så dåliga på det att vi sa upp avtalet från och med nyår. Klart man som leverantör lägger ner nån månad innan då, man vill ju ha IKEA som fiende och kanske ta sig ur sitt partnerskap med en härlig stämning på halsen. Men nu verkar ju landet ha kortare beräknad livslängd än det avtalet, och då slipper vi äntligen bekymren med att fransktalande belgare riskerar att få ett mail från IKEA på flamländska. En härlig dominoeffekt om EU helt plötsligt står utan huvudstad.

2007-12-01

Händige Herrn


Händige Herrn
Originally uploaded by Joffemannen.

lö 2007-12-01 16:50 20071201(001) Drog mig för det in i det sista, men hittade ingen som på studs kunde göra det åt mig. Så nu tog jag mig till Jula och köpte en kolv med tillbehör och lödde fast batterikontaktblecket på låsknappen till bilen. Tyvärr har jag råkat skruva på potentiometern för fininställning av frekvens, så vi får se vilken bil som öppnar sig...

Gick sedan in på Julas hemsida, letade fram deras 60-wattare, skickade länken till min bästa vän - dvs mig. Och den funkar inte. Man blir miljöskadad av att knacka javakod på IKEA.

Fontana grape har utgått


Fontana grape har utgått
Originally uploaded by Joffemannen.
lö 2007-12-01 15:24 20071201 Billigaste och bästa bakfyllemedicinen är slut. Och killen på Coop Jägers föreslår att jag ska köpa Tropicana. Till dubbla priset...