2008-02-29

Fredagsfrågan


Fredagsfrågan
Originally uploaded by Joffemannen.
Varför har man en glasbubbla man kan gå in i på innergården till ett kontorshus? Den är ful och man ser dum ut när man står där.

En kavaj av gips

Rubriken är ju en spoiler, men denna ska man kunna:
http://www.youtube.com/watch?v=cOaikR7-Blk&feature=related
750 visningar är ju på tok för lite av denna pärla, titta för fasen! Idag är den aktuell, IKEAs dresscode är nämligen inte så lätt att uppfylla, när jag har kavaj är det klandervärt, när jag har flipflop likaså.

2008-02-28

Där kom den!

Har haft lite diskussioner om hur man kan använda nätet när man rekryterar, och nu har även pressen fått nys om möjligheterna på Facebook. Ibland kan det vara lömskt att bara bli googlad, men nu har iallafall D-sektionens fotoarkiv tagits bort från bildgoogle (mha robots.txt?).

Har traskat på stulen matta

Månadsmötet var ju på Clarion, så vi sörplade ostron på stulen matta. Inte smakade vinet bittrare för det. Som vanligt är kommentarerna på artikeln för roliga.

2008-02-27

Lo scudetto förlorad


Lo scudetto förlorad
Originally uploaded by Joffemannen.
Går inte bara att skylla på det tveksamma andra kortet som Mexes fick, men vad ska man annars trösta sig med?

2008-02-26

Original eller kopior på Google?

När jag försökte hitta vinställ som passade vår Värde köksbänk fick jag följande träffar:





Så mina originalinlägg räknas alltså inte som så viktiga mot den söktermen, riktigt taskigt...

Ikeatyckare

Lite roligt är det att jobba på ett ställe som alla tycker en massa om. Från kommentarerna på dementin om att vi ska lägga ner finns ett skönt förslag att vi borde sälja möbler i taxfreeshopparna på finlandsfärjorna!

Godkända vägar

Vägarna är hyfsade i Skåne, så man kan ju hoppas att de flesta kamerorna hamna nån annanstans. Alternativt tar jag ut dendär Priusen på jobbet, så blir väl inte fortkörningsböter ett lika stort bekymmer.

2008-02-25

Memo går i graven

När vet vi inte, men nu har IKEA beslutat byta till Exchange/Outlook. Då kan man alltså ha mer än 400 brev i sin inbox, och det tar inte några minuter att indexera upp dem varje gång man försöker söka bland dem, och man kanske får söka på mer än de 14 första tecknen i ämnesraden? Och hur ska det gå med våra fyrabokstävers MEMO-adresser? Och jag som precis lärt mig att trycka F3 i Nexus [1] Neon Client, vår MEMO-klient, till skillnad från Ctrl-Enter i Outlook. Bytet lär väl ta något år, får hitta nån annan uppdragsgivare till dess. Nån som inte är kappvändare.

2008-02-23

Pryldags

Förutom färg, skrivarpapper (Hasse Mattisson var för dyr) och cigg-kabel till bilen har jag nu slutligen beställt en laptopkylare. Denhär är ju passiv så man kanske även sänker ljudnivån och behöver inga sladdar eller batteri. Kan vara lite stor till min lilla maskin, får se hur den funkar. Asusen har ju inte riktigt lyckats kyla ner sig sen Kambodja, ska nog in och gräva i den för att se om det sitter en massa skit i fläkten. Hade ju klara problem att se Superbowl på denhär burken, i och ur med strömsladden hela tiden för att hindra att den överhettas. Sen funderar jag också på en USB-laddare till mobilen, men det hade dom inte på Datorbutiken. När GPSen är igång så drar den ju en hel del ström - och nu har jag installerat en ganska osmidig Geotagging-app från Yahoos forskningslabb. Men man måste slå på applikationen, slå igång positioneringsloggning, ta sin bild, ladda upp positioneringsloggen till Yahoo och bilden till Flickr, och självfallet inte glömma att stänga av GPSen för annars dör mobilen ganska snabbt. Med den rejält långsamma kameran på N95an. Och så vet jag inte om det funkar med mitt mobilbloggkonto på Blogger som ju går via Flickr. Nu dags för Reds. Kanske en Kung till det. Eller bara för att fira att Arsenal strular till det.

Så jag inte glömmer: Installera BouncyCastles API för kryptering till J2ME. DES, TripleDES eller BlowFish? Nej, AES. Så jag kan koda ihop ett lösenordslagringsprogram på mobilen, och då med lösenordet för programmet själv skyddat med nån smart salt/hash-kryptering.

2008-02-22

Lösenordspolicy

Nu visar det sig att SvenskaFans är fubbickar. Lösenord lagras i klartext och de har såklart kommit på vift. Några tycker det är helt OK, för säkerheten ska stå i proportion till den information som lagras. Men jag kan tänka mig en handfull roliga sätt att använda en lista med emailadresser matchade med lösenord. Exempelvis hade jag samma skräplösenord på svenskafans som jag använde på skräpmejlen jag knutit till svenskafanskontot. Alltså måste jag gå igenom alla jävla konton jag har ute på Internet och fixa unika lösenord till varje, för att nån webmaster ville kunna läsa mitt lösenord. Gissningsvis för att kunna testa det mot andra ställen där jag har konton? Eller kanske för att kunna bygga ett statistiskt verktyg för att knäcka lösenord? Får ladda ner nått lösenordslagringsprogram till mobilen, eller tillverka ett själv.

2008-02-17

Hur länge får man stå?


Hur länge får man stå?
Originally uploaded by Joffemannen.
Efter två vanliga böter på städdagar blir det ett rött klistermärke. Sen gäller det ju att tajma in städdagar på helgerna.

IKEA Hacks

Nu har Sydsvenskan hittat några som gör IKEA-hacks. Annars är det ju bara att googla om man är gör-det-självare. Kanske dags att hitta några vinställ till vårt Värde bänkskåp. Danskarna verkar däremot som vanligt inte gilla oss, speciellt då IKEA.

2008-02-13

Googles marknadsandelar

Enligt Ny Teknik ska Google bara ha 54% av marknaden för webbsökning, verkar inte det väldigt lite? Tittar man på denna bloggen är det 100% av de som kommit hit via sök som använt Google. Tittar man på IKEAs sajter world wide under förra månaden är det 84% av träffarna från sök som är Googles. Finns det marknader vi inte är på där det ser helt annorlunda ut, eller har vår SEO-satsning bara gjort oss snygga på Google och inte på Yahoo och Microsofts sök?

2008-02-12

För övrigt är tabbar oanvändbara

Eftersom det ser ut som ovan när jag trycker Alt-Tab har jag nu gjort att det ser ut som till höger när jag kollar på General-filken på Internet Options. Kill the tabs - kill them dead

2008-02-09

Terroraristi!

Sydsvenskans ledarsida är ibland som skriven av Lorrygänget, "Sverige har [...] varit relativt förskonat från allvarligare terrordåd". Kanske vill dom att vi ska köpa Lisas tigerskrämma? Eller tycker dom det är dags att shejpa upp terroristskyddet efter ambassadsprängningen? På tiden! För övrigt hatar jag IE7s tabbar. Hur stänger man av dom? Nej, njut av detta istället.

2008-02-08

Folierad


Folierad
Originally uploaded by Joffemannen.
Vår lille dansk har samlat sina smörgåsomslag till en boll, och nu har den varit borta. Igår slog kidnapparna till, folierade skrivbordet och lämnade tillbaka bollen

2008-02-07

Hamlets Kronborg


Hamlets Kronborg
Originally uploaded by Joffemannen.
Om man tänker bort raffinaderiet och har en bättre kamera så har jag en ganska grann utsikt när solen lyser. Snart lunch, så man får tura över dit också. Ganska stel i nacken är man efter att ha sovit 40 minuter extra på tåget - vi var tvungna att knuffa ett annat tåg från Arlöv till Lund. Dags att beställa nya praktiska trycksaker på företaget?

2008-02-06

Södra innerstaden

Det har ju varit känt att man bor i Sveriges mest brottsdrabbade stadsdel, och i helgen sköt dom en, fast det var ju flera kvarter bort. Och dessutom klassades det som gangstermord. Men nu har våra gamla grannar börjat hugga varandra med machete. Eftersom det står "andra sidan kvarteret" verkar vår granne ha stapplat in på Nobes, och inte blodat ner på vårt stamhak.

2008-02-01

Svärfar i finkan

Ja, inte min svärfar då, men svärfarn jag nämnde tidigare. Enda problemet min kollegas polare hade med att sätta svärfar i finkan var att försvararen tyckte han gillade det, eftersom det på hans profilsida på jobbets sajt stod "Känd från TV", men det visade sig vara hans chef som skrivit det. Fast Mikael Blomkvist tyckte ju det var roligt att sitta inne 3 månader? Belöning! - belöning! - belöning! som vi brukar skandera när vi capsar ut nollan. Inte för att Wikipedia hade några bra Caps-regler - bra Caps-regler är oskrivna.

Nej, nu ska jag lira CoD2, efter att vi på maintenance slaktade arkitekterna i CoD4 på lunchen igår så vill dom byta spel till måndag. Även om jag var med i vinnande laget så gick det inge vidare -alltså dags att öva. Frågan är om man ska terroriststämpla våra arkiteter - dom sprang ju runt i palestinasjalar?

Kornkonsert med förhinder


Korn
Originally uploaded by Joffemannen.
Mer lasershow än jag räknat med, annars var det juste att gå på konsert. Frånsett att den var i Köpenhamn, och vi inte kom hem pga datafel. Hade ju inte tagit ledigt idag för att stå och vänta på bussar som aldrig kommer, så nu vaknar man baknykter med en laddning räkningar att mata in.