2008-09-25

GMT and UTC all over again

Fortfarande detta gnällande om att UTC är komplicerat. Folk som tycker att GMT är BST på sommaren. Nu fick jag än en gång förklara för användarna av nått nytt system som vårt ska integrera med. Då piggar det upp att läsa om sommartidens historia i England. Double Summer Time såg för övrigt till att stränderna Utah och Omaha landstegs en timme före Gold, Sword och Juno - Timmen T på Dagen D inföll ju halv sju enligt den klocka som varje enskild amerikansk och brittisk soldat hade på armen.

Cocio som glass!


Cocio som glass!
Originally uploaded by Joffemannen.

2008-09-24

Boatspotting: Minröj

Ulvön på väg söderut, 7,3 knop

Boatspotting: Flottspot

Flottans Altair påväg norrut i 18 knop, destination Halmstad

2008-09-22

Vad är en potatisbomb?

Google hjälper inte så mycket när man vill ha reda på vad en potatisbomb är. Antingen är den kokt eller friterad och kan visst innehålla vad som helst från mjukost till amerikansk grönsaksblandning. Nån som vet besked?

2008-09-18

Boatspotting: Smygdansk

Dom måste visst ha sin AIS-transponder när dom kör genom sundet, så jag hann se Peter Tordenskjöld både IRL och AIS försvinna norrut i 25,5 knop. Sen var han borta från sundet och AIS-skärmen. Vilket krig ska dansken med i då som är så bråttom?

2008-09-16

Boatspotting: Krigsbåtspotting

Dom försöker kollra bort korten när jag försöker ta reda på vad krigsbåtarna som då och då åker genom sundet är för några, dom heter "Coalition warship" i AIS. Men med kikare och Google så klurade jag ut att det nu var jagaren HMS Gloucester och fregatten HMS Richmond som gick söderut nu.

2008-09-05

Delad faktura hos Telia

När jag nu försöker dela fakturan från Telia tänkte jag att jag iallafall inte kan vara ensam om mitt problem: sätta bredbandskostnaden på företaget och betala digital-TVn själv. Admintjejen på jobb bad mig fråga mina kollegor, eftersom flera av dem skickar in bredbandsfakturan. Dock hade de som även tittade på Telias digital-TV ett 18-månadersavtal då standardkanalerna var gratis. Jag var nere hos Telia med ett nytt förslag: Jag tar ett företagsabonnemang för bredbandet, och behåller TVn privat. Gick inte. Deras motförslag var att jag fixade ett till jack, där jag hade jobbtelefon och jobb-bredband, men då var jag fortfarande tvungen att ha bredband på det andra jacket eftersom digital-TVn kräver ett bredbandsabonnemang. Återstår alltså att övertala admin på jobb att klippa och klistra fakturor. Men eftersom jag tänkte att någon annan haft samma problem googlade jag först: telia "delad faktura" digital-tv bredband. Alltså skriver jag detta inlägg, för att fylla på googles träfflista. Nån som känner en revisor?