2008-11-17

Prylfria veckor

Som tur var har jag inte beställt några teknikprylar på ett litet tag, för nu gick ju min leverantör i putten. Finanskrisen slår hårt, jag blev av med 835 bonuspoäng. Det var iallafall en sladdlös telefon och en ficklampa och ett eluttag med fjärrkontroll. Doh. Extra märkligt att vi åt upp dom sista Datorbutiken-godisarna igår på söndagmiddagen.

2008-11-15

En äppelkaka av efterrättshatarn


Varm inombords


Varm inombords
Originally uploaded by Joffemannen.
Blir lika glad varje gång standardsportbutiker har mina färger.

2008-11-08

2008-11-08


2008-11-08
Originally uploaded by Joffemannen.
Note to self

2008-11-07

Sen kväll med router

Fick SMS att routern låg på posten i fredags, men då hade man ju fullt upp med att dricka tjeckisk öl. På lördagen lyckades jag iallafall hämta och packa upp den, och i söndags kopplade jag in och fick igång delar av mitt nät - mitt lilla NAS började kunna tanka film över en paketförmedlare som klarar några fler connections. Sen började frugan gnälla på att hon inte kunde gejma EQII, jag hade ju alltid kört hennes som DMZ på Telias gamla ZyXEL men var lite skeptisk mot det nu när jag hade en sån fin rymdfarkost som skulle skicka TCP och UDP-paket. Har ju försökt ställa in EQII-portar på ZyXELn och misslyckats, men nu vågade jag, och det gick:

Däremot kom inte min Lambo upp i närheten av 300 Mbit, den var närmre 54 (helst ville den faktiskt köra i 53 även om den toppade på 108). Hmm... Och jag såg heller inte min SSID för 2,4 GHz-nätet. Jag tänkte att om jag slår om 5 GHz-nätet till att bara använda N, så borde jag få ut lite mer av Lambon. Då säger tjejen idag att hon inte kunde smurfa alls... Uppdaterade firmware på routern från 1.0.0.0.17 till ...18, uppdaterade drivisar på hennes monsterlaptop - hjälpte inte. Fick ibland upp 2,4 GHz-nätet i listan och kunde ange nyckeln, men den anslöt aldrig. Provade med min mobil - hittade inte alls 2,4 GHz:arn. Tänkte uppdatera firmware (vad Cisco och Linksys kallar "fast programvara") på den också, men under tiden jag backade upp allt skräp på mobilen googlade jag och fick reda på att "Channel: auto" för 2,4 GHz-nätet betyder default, dvs band 6. Samma 20MHz-band som den trådlösa telefonen går på, som såklart står precis bredvid routern eftersom det bara finns ett telejack i hallen i alla svenska hem. Då ska man alltså välja band 11 för att få minst störningar. Man kan också välja band 1 men jag chansade att de flesta näten här hade band 6, och om inte det så det första av de två övriga rekommenderade banden. Finns väl något sätt att utröna vilket band B2_private_29 och Mario har så jag är säker på att få så bra signal som möjligt. Följande föll mitt val:


Hur kunde då tjejens "gamla" laptop funka från början? Jo, den hade ju anslutit sig med A, den sjuka lilla maskinen. Klart som korvspad mitt nät gick trögt. Nu däremot stormar det på i upp till 270 Mbit - ska se till att skruva upp routern på väggen också, så man får ut domdär sista 30. Sen blir det att streama Masters of Horror i full-HD från NASet till Lambon för att se vad nätet pallar med i alla olika delar av lägenheten. Såhär fint ser det iallafall ut nu:

Har inte ens hunnit glädja mig åt att bilen är servad 800 mil efter de 20 000 - tändstift och kamrem, och 2 dämpare bak, ny bil för 6000:-, Hugo är hur grym som helst, och han skämdes för att han behövde ta såååå mycket. Toyota hade tagit mer än det dubbla. Imorgon får jag känna lite på om det var värt det, för nu vågar man ju gasa på lite igen.

2008-11-05

En suddig zombie


En suddig zombie
Originally uploaded by Joffemannen.
Helt orelaterat måste jag också rekommendera Zombie strippers! Kan vara världens bästa film.

McCain i ledning när jag lägger mig


Med 2 % av rösterna i Indiana och 1% av rösterna i Kentucky räknade så leder McCain. Lär väl inte sluta så, och jag undrar om det spelar nån roll, men jag ger upp nu.

2008-11-04

Äntligen en seger!

Romas säsong kan bara räddas av Champions League. Men har man varit så nära lo Scudetto några gånger så går väl tillslut musten ur en. Dock tyckte jag Hysén behövde tystas efter sin krönika i Metro, (sid 18) där han hävdar att Roma varit dåligt sen 2001. Och kanske fick Roma käft på honom ikväll? Inte för jag tror den yrkeskategorin låter sig tystas bara för att deras experttips visade sig vara helt felaktiga. Och inte för att Roma bryr sig om var Hysén rekommenderar svennar att sätta sina spelpengar. Forza la Lupa! Och artikeln i Gazzetta blev rolig i Google Translate

2008-11-03

Fisk eller fotbollsfest?

Ett mycket svårt val fick jag göra idag: jag avstod ett föredrag med Robert Fisk för en betydelselös match mot slutet av en tråkig Allsvensk säsong. Jag vet fortfarande inte om jag gjorde rätt, men vilken jävla match det blev! En utbuad Aubynn gör hattrick på sin gamla hemmaplan. Nu är väl inte Aubynn en svikare av samma mått som Fylle-Thylle, men hade Thylle gjort hattrick på Malmö Stadion hade jag mått dåligt i några säsonger. 3 avslut, 3 mål. Mama. Touma får göra sitt första, RÅP får göra sitt första. Låt oss glömma det katastrofala försvarsspelet en stund. Och jag fick iallafall Roberts autograf i min bok.

2008-11-01

Tomten är här!


Tomten är här!
Originally uploaded by Joffemannen.