2009-05-30

Förstår inte


Hoppas det är ok

Posted by ShoZu

2009-05-29

Glad pendlarsommar på er!

Nu börjar det! Ironiskt nog ska jag hem från Gbg på söndag när motorvägen är helt avstängd, sen blir det halv kapacitet juni-oktober. Blir extra spännande när Malmö C går ner på halv kapacitet i augusti också. Räddningen är väl konjunkturen, lite färre som har jobb att pendla till denna sommaren jfrm förra.

EES

Dom lovade ju ta beslut igår, men det lyckades dom visst inte med. Men det verkar bli Lund ändå. Kul-kul nu när det går hackigt för Sony-Ericsson. Nästan så man hade velat läsa teoretisk fysik nu, som jag planerade efter mina 40 första poäng matte. Sen lärde man sig istället visor som "mat-nat-fak - ert attans tattarpack - ni fucked up nuts vars skallar satts schack matt i hattar - ack ack ack - ni fattar knappt ett smack" och så vidare. Hittar tyvärr inte hela texten på nätet. Lite som "Majstången vet var den ska in" fast med mat-nat-faklåten är jag hundra på att det finns en komplett text. Hinner vi få ihop en komplett Majstången till midsommar?

Boatspotting: Ensco 100

Denhär var för stor för att nån liten Berlinmur på kontoret skulle kunna skymma sikten. Släpas söderut i 5,5 knop av Magnus och Northern Chaser. Det konstiga är att dom ska till Gdansk, men riggen säger att den ska till Durago? Durago?

2009-05-27

Boatspotting: HMS Dristig

HMS Dristig, som ju skulle lämna Malmö för gott för några dar sen, tuffar nu på norrut i 9,3 knop. Nya basen för Dristig blev alltså Gbg?

Augusti, september, eller?

Hondas nya Insight blev ju mest sålda bil i Japan, första gången för en hybrid för en månad: strax över 10 000 för april. Men nu har japsarna gått och förhandsbeställt 80 000 Prius, så fan vet när jag får min:

Bilen är bställd. Preliminär leveransmånad september.

Tack för din beställning.

Toyota Företagsbilar

Hjälpte inte med hatten


Som återkommit efter vilken gång i ordningen?

Ännu ett inlägg som fastnade iPosted by ShoZuen dag för länge

EU-valet igen

Aftonbladet tycker vi ska rösta. Jag har ju redan gjort mitt EU-val. Skiter vi i att rösta ger vi dem inget mandat att sitta i sitt löjliga parlament och tycka dom kan bestämma över oss.

2009-05-26

Ankdamm på Möllan

Men min regnvattensamlare på balkongen var likväl i princip tom. Nya djungelväxten i kökstaket gillade inte mitt knep med batterivatten ju

Boatspotting: IFK - Malmö 2 - 0, Malmö - piraterna 1 - 0

Nu är dom igång och jagar buset, än så länge utan blodvite. Hoppas vi slipper det i fortsättningen också. Inget blodvite på Gammelnya Ullevi heller vad jag kunde se, men stackars Wernbloom fick en himsk bula.

2009-05-24

Tack och farväl, Labbe

Hur glad man än är över HIFs förlust, en förlust som i kombination med en del kryss gjort denna omgången uthärdlig, så måste dagens artikel i Sydsvenskan ändå tydligt nog förklara för oss att vi måste säga adjö till Labbe. Det kan inte komma saker ivägen som hindrar en kontraktsförhandling i ett år. Inte om Hasse Borg ska sitta på andra sidan bordet. Skulle han skriva på nu är det för att han vill ha pengar som om han inte var från Malmö, och isåfall kan han likagärna inte vara från Malmö. Han kan spela 2 år till gratis för Malmö, med lägenhet och lunch på Kulan betald, han kommer ändå att bli miljonär i Europa sen. Men nu vill han bli det nu. Jag som trodde han ville spela för Malmö...

När jag tänker efter kan jag faktiskt förstå ledning som bänkar en spelare som inte skrivit kontrakt. Vill man var skyltfönster åt någon? Nu släpper vi detta och laddar för morgondagen!

2009-05-23

Lampvantar rules!


Posted by ShoZu

2009-05-22

Nya Gamla Ullevi

Alfelt sågar Nya Gamla Ullevi, motiveringen är att det bara är åskådarläktare och fotbollsplan. Hmm... Ok att jag tar en korv och ibland en folköl på nya Malmö Stadion på match, men jag kommer nog aldrig ha "en helkväll" där. Tror heller inte folket i Dortmund använder Westfalenstadion i så stor omfattning före och efter match. Jag tycker Nya Gamla Ullevi ser vacker ut från TV-bilderna, och gräset ser ut att vara näst bäst i Sverige - ses där på måndag!

Tortyrdebatten

Ian Buruma har ju rätt i att tortyr är moralikst fel och därför behöver vi inte diskutera vidare om huruvida det exempelvis är effektivt eller ej. Men jag kan förstå de amerikanska liberaler som insett att den förra administrationen var omoralisk, och att argument om moral då faller platt till marken - istället hoppades de att den förra administrationen skulle vara logisk (lika som bär?), och om man då kan visa att det är ologiskt att tortera så borde alla sluta med det.

Men nu var ju inte Bush och Cheney logiska, de var onda. Onda människor torterar för sin egen njutning. Enda anledningen att debattera med onda människor är att visa för resten av världen att dom är onda. Men det är amerikanska liberaler för fega för att göra. Jag hoppas, men tror inte, att Obama gör upp med torterarna och de som beordrat tortyren. Annars måste jag snart stämpla även honom som omoralisk.

2009-05-20

Boatspotting: Tycho Brahe

Den ser jag ju hela hela tiden, så varför skryta om det? Nej, vill bara påminna om att långluncher får man ta i sommar och höst, sen stänger dom restaurangen. Med nuvarande kontraktssituation kanske (förhoppningsvis?) det inte är något jag behöver bekymra mig om.

2009-05-19

Mitt EU-val


Posted by ShoZu

2009-05-18

Toyotafamiljen

På besök hos morsan och farsan med nytvättad Celica - då har dom ju en en dag gammal Yaris. Fick bara sitta och lukta lite på nybilsdoften. Dom kanske får lukta på min Priusdoft i augusti

Posted by ShoZu

Nätverksstatus

Med "ny" "fastvara" har ju mitt trådlösa nät kommit igång på allvar. "Ny"? På ciscos forum på nätet ser det ut som de släppte denna nya fastvara i mitten på april, men när man väl laddar ner är den daterad till januari. Nåiallafall, i lördags "morse" fick jag till slut tummarna loss och uppdaterade - problemet har ju av Cisco/Linksys blivit identifierat som ett överhettningsproblem. En go snubbe på forumet grät och skrev att "ååhhhh, eftersom det handlar om överhettning går det inte att lösa i mjukvara"... Jaja, det är inte direkt bra att dom släpper en produkt som inte funkar direkt ur förpackningen, men jag är iallafall nöjd nu när det fixat den i efterhand. Jobbigt att reklamera grejor när man skickat kvittona till Sthlm.

Speciellt eftersom man beställt en Squeezebox Classic. Har ju iofs dragit sladd till TV/stereobänken och har en router där, men man ska ju även ansluta sin N95a, N97a eller iPhone över det trådlösa för att styra den. Duetten verkade inte prisvärd med tanke på den möjligheten. Trist att jag nästan har lyckats gömma nätverkssladden till TVn, det är ju inte så att jag kommer att använda TVns nätverksfunktionalitet i någon större utsträckning - och PS3an har ju trådlöst. Men det är ju tråkigt att ha ett nätverksuttag på TVn som man inte har nån sladd inkopplad i. Jag ska väl iallafall slippa koppla in min bärbara med sladd om jag vill visa full-HD på TVn nu när routern funkar. Dock ligger uppkopplingen på ner åt 90 Mbit/s, så jag får ta ett varv till och hitta optimala inställningar. Steg 1 bli att än en gång trixa med kanalerna:
C:\Users\Josef>netsh wlan show networks mode=bssid

Sen är det en del inställningar för paketstorlekar, men där vet man ju aldrig hur galet man kan ställa till det.

När vi sen får en ny kabel-TV-operatör i sommar så kanske man ska fundera på en sovrums-TV? Helst vill man ju bara ha en enhet, men vill man ha dlna-stöd så är 32" minsta storleken just nu. Alterativet är att köpa en 26"are och en popcorn hour. Oj, där fick jag mess från komplett.se, de har nu Squeezeboxen i Malmö! Nåiallafall, en 26"are måste man ju koppla med sladd till en popcorn hour och allt måste skruvas upp på väggen, kan se konstigt ut. Samsung har istället en 32" serie, B65X, med DLNA och möjlighet att köpa ett trådlöst USB-kort. Ett passande tangentbord till det så är man ju nästan hemma. Frånsett att man vill ha högtalare i badrummet och en Squeezebox Boom i köket...

Prylar på väg

Norrbaggarna är tokiga, kvällen den 16:e maj (2009-05-16T19:42) beställer jag en Squeezebox, och under deras galna nationaldag gör de följande:
1 st. i leverans 805178402
Plockning påbörjad: 2009-05-17T14:32
Färdigpackat: 2009-05-17T15:14

Troligtvis kan jag hämta den på vägen hem ikväll. Så får vi hoppas att den uppfyller alla mina drömmar om den perfekta medialösningen. Man vill bara beställa mer med sånna leveranstider.

2009-05-16

Ett tecken?


Tolkar det som att TAIF går upp nästa säsong

Posted by ShoZu

2009-05-15

Boatspotting: Adenviken

Om det nu är en vik. Men dom är på plats iallafall. Hoppas de slipper både skjuta och bli påskjutna. Och då menar jag inte svensk sexturism som tyvärr varit ett ämne här på bloggen nyligen. Situationen är nämligen som vanligt mer komplicerad än vad man fås att tro. Intressant grafik också, visste ju att piraterna slagit till i närheten av Tanzania, men att det varit en handfull attacker i sundet mellan Dar och Zanzibar i år?! Där har man ju legat och plaskat själv några gånger.

Boatspotting: På kryss i sundet

Nu påminde Marco Polo (14,7 kn söderut) mig om att kryssningssäsongen börjat, och HD rapporterar såklart. Marco Polo var faktiskt också bara någon minut efter tidtabell. Jag verkar ha missat en båt som är för stor för Flintrännan, annars inget jätteupphetsande.

2009-05-14

Boatspotting: No more boatspotting

Nu gör det ju inte så mycket eftersom jag inte längre kan se ut genom fönstret, men Dristig och Tapper försvinner från Sundet. Tapper har jag iallafall boatspottat här. Nåja, kustbevakningen kan väl ta hand om de civila uppgifterna, och Dristig och Tapper hade nog inte ens kunnat stoppa en dansk invasion - ta bara en promenix på Möllan och se!

Kan dom sluta skada sig?

"Hela våren" är ju iofs inte så farligt, nu när vi redan har försommar. Och det var ju "rätt" Durmaz - no offence. Men skadan på Rick hjälper ju inte. Hoppas han är redo för spel mot Hammarby så Rolle har lite att välja på.

IKEA och Ryssland

Det är ju inte lätt för stackars IKEA i Ryssland. Men att ett alternativ skulle vara att skita i expansion där tror jag inte på. Siffrorna är inte vackra för "jämförbara enheter", det är nya varuhus som gör att alla inte gråter här. Och då är Ryssland en för stor marknad för att säga nej till på grund av sina principer.

2009-05-13

Ny mobil på väg

Förhandsbokade en N97a, men det är fortfarande ganska oklart hur smutt den kommer att funka som mobilbloggningsmaskin. Dumma Flickr har ju geotagging, men man kan ju inte betala för att köra upp bilder. Shozu har inte övertygat mig än så länge, kan skicka geotaggar men bara till Flickr, och sörplar i sig batteri och ger mig No SIMcard found screen of death då och då. Kanske bara sammanfaller med att min N95a har 18 månader på nacken.

2009-05-12

Bad Taste Thailand

Eller Sverige. Grannlandet är iallafall en lika stor magnet för äckel härifrån

2009-05-10

Ni vet var jag är


Posted by ShoZu

2009-05-09

Kentas nya hall


Saknas bara en hatt på hyllan, kanske en Ånaheim Ångels-keps?

Posted by ShoZu

2009-05-08

Bad Taste Cambodia

Orkar varken läsa eller kommentera, men med tanke på bloggens namn får jag lägga en post

Ett utdöende släkte

Nu är det snart skottpengar på en stackars sate som jag. Man har ju märkt att det är väldigt få nyanställda eller nyinhyrda utvecklare som presenteras, och väldigt många BA, SA, kravnissar, testnissar, styrnissar och projektnissar. Magnus visade mig deltagarlistan i sitt projekt, 12-15 namn - han var enda utvecklaren.

2009-05-07

Islänningen ska lämna bygget


Så jag tar en isländsk då och då redan nu

Posted by ShoZu

Rabatt till fattiga stockholmare

För dom har väl inte fortfarande supporterstrejk? Även om det verkade så på Vångavallen. Hur som helst orolig inför söndag, ett utskrattat lag som är på väg att hämta sig, och ett lag som överpresterade i inledningen och nu är i en dipp.

2009-05-05

Värre ställe att pendla till än hit?

Säga vad man vill om att pendla till Helsingborg efter en derbyförlust, men jag tror faktiskt jag har hittat ett sämre ställe att pendla till: Örebro. Kollegorna här tråkar en i en dag, världens sämste vinnare Fahlander (i god tävlan med TFF fast de mer får klassas som dåliga icke-förlorare) har inte gett sig efter snart en månad. Sen tvivlar jag lite på skälen till hans fortsatta intresse för ettan. Hade inte mitt förbannade lag legat där hade jag inte gett ettan mer än en tanke per gång jag träffar svärfar.

Ett annat lag som varit i ettan, och som jag sett göra sin hemmadebut är ju Helsingborg HC. Farsan undrade varför det var lika många poliser som publik, och nu har förklaringen kommit. Lite respekt iallafall, att dom "hejar" på laget från sin egen håla, istället för att som så många andra härifrån favorisera ett lag från ett vägskäl strax söder om Lergöksstaden. Då kan man väl lika gärna byta in sin röd-blå mot en gul ÄFF-tröja?

2009-05-01

Kliar så på svansen


Och alla bara sover

Posted by ShoZu