2006-03-30

Dags att börja blogga

Vet inte riktigt om det är Kosher att köra en blogg, veckomailandet har ju sin tjusning. Så jag ska prova på denhär nya teknologien och se om jag kan tvinga på er lite RSS-feeds så ni verkligen blir tvingade att även läsa detta. Fast nu måste jag sova och vila upp mig inför UNICEF Family Day i Sihanoukville över helgen - 3 lass ärtsoppa och 4 pannkakor gör en ju lite däst och däven, livet här kanske också frestar på det bräckliga skal som innesluter galenskapsmaskineriet Joffeman. Ska man ta med laptopen ner till stranden? Lästips saxar jag in från mitt senaste mail till farsgubben:

"En Gunnar Fredriksson har recenserat en bok av en Peter Fröberg Idling, Pol Pots leende, som handlar om Gunnar Myrdals resa i Demokratiska Kampuchea 1978, och hur det kan komma sig att Myrdal inte kunde se något folkmord:
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,796875,00.html
Myrdal har svarat både på boken och recensionen:
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,800105,00.html
Och Peter Fröberg Idling har svarat på Myrdals svar:
http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,801426,00.html
Intressant läsning, Myrdal vägrar ju erkänna att han hade fel, men han gör det med intressanta och välformulerade argument. Ska se om jag kan beställa boken av nästa gäng besökare som kommer hit. Under tiden får jag leta upp Ponchauds Kambodja år noll på engelska på nån av begagnatbokhandlarna här. Några fler källor du kan rekommendera?"

Blir lite till slösurfande innan jag somnar, med start på http://en.wikipedia.org/wiki/Cambodia - och kanske några rader ur Orwell's Burmese Days som jag ärvde av koreansk/brasilianskan som nyss stack hem till mor och far, med min kollegas hjärta i en liten, liten ask.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar