2007-11-12

Mailer

Efter lördagens gåsmiddag kunde jag inte ta till mig Agheds dödsruna över Mailer. Och eftersom dagens Sydsvenskan frontar att vi maskar 1,5 h/dag så får jag vänta med att läsa den till jag kommer hem. Men Aftonbladets läste jag, kortare och mer lättsmält, perfekt för jobbsurf. Frågan är vilken Mailer man ska ta tag i.

4 kommentarer:

  1. Den snubben var ju lite halvgalen alltså, någon beskrev honom som en slugger där han ibland träffade och ibland missade. Så det gäller hans böcker också, skulle jag vilja säga. Undvik för allt i världen "On God: An Uncommon Conversation", t.ex., men läs definitvt, om du inte redan har det, "The Naked and the Dead".

    SvaraRadera
  2. Halvgalen? Men om jag skulle rekommendera en bok av Mailer, så vore det nog "Harlot's ghost" ("Patrioten"). Ett mästerverk imho. En andra del utlovades då den utkom (om jag inte minns fel), men materialiserades aldrig (om den nu inte ligger i den berömda skrvibordslådan). Om man vill ha något lättsmält, så är ju "Tough guys don't dance" ett bra val.

    SvaraRadera
  3. De nakna och de döda läste jag i yngre tonåren - det var nog lite för tidigt, den var lite too much då. Får se om jag orkar läsa om den.

    SvaraRadera
  4. Halvgalen, skulle man kunna säga att han är deras Myrdal?

    SvaraRadera