2009-10-19

Sporthelgen

Först gladdes man åt att Chelsea fick stryk, men Liverpool följde ju snabbt upp med förlust de med. Hade inte åkt hem till Liverpool om jag varit gollekillen som skickade in badbollen. Wolves lyckades iallafall ta en pinne, så snart är det nog dags för tjejen att uppfylla sitt löfte, damma av symaskinen och sy tre brandgula vargdräkter.

Lipsillarna i Åtvidaberg är hur välkomna upp som helst, men det är lite läskigt att varken Åtvidaberg eller Mjällby tar mer än 2 500 per match - de som står på tur att ramla ut just nu ligger nästan på 10 000 båda två. Fördelen är att Malmö då har en chans att vinna publikligan nästa år. Läskigt också att en ny (fast gammal) arena ska visa sig vara helt värdelös. Jag tyckte ju den var fin att titta på i bortamötet mot IFK, men dom glömde väl att det finns en hög med skitlag i Göteborg som skulle dela på nya gamla gamla nya Ullevi. Och grusplanen bidrog ju lite till att HIF fick stryk igår, Malmö har alltså chansen att gå upp till en 5:eplats ikväll. Men jag är orolig - IFK är det enda lag som i år spelat bra och därför vunnit odiskutabelt över MFF. Å andra sidan spelar det kanske kvitta - vem vill ge guldet till AIK? Å tredje sidan - vem vill ge guldet till skattefifflarna och stolpflyttarna från Kamratgården? Nej, det blir för svårt att tänka ut, alltså önskar jag mig bara hattrick av Daniel Larsson i varje återstående match. Seger gör ju också att man kommer närmre detdär 4:e-platsmålet, Kalmar tappade ju poäng. Sjätte eller fjärdeplats är kanske iofs helt ointressant det med - vem vill hundraårsjubilera genom att förlora mot Cork i nått kval till nåt kval till att bli sämst i Europa?

F1 såg ju ut att kunna ge poäng, iallafall till kurva 5. Undras om stallet låter Trulli förklara sin syn på det hela, den synen var ju minst sagt intressant där han sprang över till Sutil och blev fysisk. Sen såg det ju bra ut ett tag för Kobayashi, men efter sista depåstoppet lyckades de precis få ut honom efter blockmongot Fissichella. Betydde iallafall att han fick göra en omkörning i sitt första F1-lopp. Troligtvis ganska ovanligt i ett premiärlopp.

Och Roma, ... Vi såg Wallander istället, men i TV4-pausen fick jag se att vi hade ledning - för att vända det till underläge. Brandvägg är dessutom en konstig historia, men det var roligt att till och med Wallanders mail var på svenska - dock var Falks anteckningsbok på engelska.

Hockeyn gick däremot bättre, en knapp seger i bortaderbyt mot Nybro och TAIF fortsätter vägra förlora. Ska det som vanligt bli "sämst när det gäller"? Vill man sen försöka se något positivt i att Örebro än så länge klarar att hålla sig i mitten av HockeyAllsvenskan så är det att TAIF då borde klara samma sak. TAIF har även bättre publiksnitt än 6 av lagen i HA. Men man kan strunta i sånna diskussioner också, och bara fokusera på att hata Örebro. Och då var det ju inte fel att Pantern tvålade till KHK. Trots att man blivit av med sin viktigaste spelare. Mmmm... Skitsnacksspridaren Fahlander hävdar förresten att Torsten Flink spelat för Pantern, måste jag försöka bekräfta/dementera. Nej, dags för lunch

2 kommentarer:

  1. Det där med AIK... Du kanske hellre ser dem vinna än IFK. Då kommer du iaf ha en oerhört glad blivande fru ;)

    SvaraRadera
  2. "nya gamla gamla nya Ullevi", "stolpflyttarna från Kamratgården", "vem vill hundraårsjubilera genom att förlora mot Cork i nått kval till nåt kval till att bli sämst i Europa"... Sjukt roligt skrivet!

    SvaraRadera